TemporaryInbox – soluţie anti-spam


Emailurile spam constituie o problemă serioasă. Personal aş putea spune la trecut, pentru că folosind un cont GMail pe post de colector pentru toate adresele mele de email, nu mai am de mult timp bătaie de cap cu spamul. Şi totuşi există unele locuri în care, din motive de spam sau din alte motive nu doresc să mă înregistrez cu vreuna din adresele mele de email. Scenarii posibile: un grup de discuţii care ascunde emailurile din arhivă dacă nu te înregistrezi; un forum care nu arată mesajele dacă nu eşti membru; un director de torrente cu acces restrâns… şi altele.

Ce este de făcut? Există mai multe soluţii, una fiind cea oferită de TemporaryInbox.com. Ideea pe scurt este următoarea: situl deţine câteva domenii (ar fi excelent dacă ar avea mai multe), putând să îţi genereze instantaneu o adresă de email. Vrei să descarci un program şi acesta cere o adresă de email: dacă nu o introduci (sau pui una „din burtă”), nu primeşti codul de verificare a adresei de email. Nu are sens să dai adresa personală de email: intrând pe sit „ceri” o adresă: va fi generată aleator, gen qz8kg2myr3xvwj0@temporaryinbox.com. O indici acolo unde îţi este cerută, apoi de pe situl TemporaryInbox.com verifici sosirea emailului de… verificare. Partea bună este că nu îţi trebuie nici o parolă pentru a-ţi verifica emailul temporar. Ajunge doar să ştii (evident, cu copy & paste) emailul temporar. De regulă în câteva minute vine emailul de confirmare, ce include fie o legătură (link), fie un cod, faci ce trebuie făcut şi gata!!! Adresa temporară va fi ştearsă automat în 6 ore. După cum vedeţi în captura de mai jos, se oferă şi flux RSS la căsuţa de email.

Evident, dacă estimezi că vei mai avea nevoie de email, nu este bună o astfel de soluţie temporară. Dar în foarte foarte foarte multe cazuri, tocmai de aşa ceva ai nevoie. Dacă este vorba de un grup sau de un forum şi te-a convins că merită să fii membru, te poţi oricând înscrie cu adresa validă (sau dacă doreşti păstrarea anonimatului îţi creezi o altă adresă la GMail, Yahoo sau din alte locuri). Dacă doriţi ca soluţia să vă fie mai la îndemână (mai ales dacă foarte des aveţi nevoie de astfel de operaţiuni) vă recomand extensia Firefox asociată, care poate fi descărcată de aici. Cu această extensie veţi avea o bară nouă de instrumente (o puteţi ţine ascunsă şi face vizibilă doar când e nevoie de ea). Din această bară de instrumente poţi crea foarte rapid o adresă de email (apăsând Random email), o foloseşti unde este nevoie şi apoi verifici emailul (apăsând Check). După cum vedeţi, puteţi face redirectare automată (la Temporary Forwarding), dar aceasta presupune să vă daţi adresa de email sitului TemporaryInbox.com. Ori serviciile oferite (atenţie: fără nici o înregistrare!!!) tocmai la aşa ceva vă ajută: să nu vă divulgaţi adresa de email. Deci mai bine nu folosiţi redirectarea automată.

 

După cum spuneam la început, există şi alte soluţii, cu diverse variaţii. De exemplu 10MinuteMail.com oferă adrese de email care „trăiesc” zece minute (timp prelungibil), suficient pentru înregistrarea pe multe situri. Şi exemplele ar putea continua…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *