FreeLayouts.com


FreeLayouts.com este o resursă să zicem… frumuşică (nu extraordinară, dar oricum de luată în seamă) pentru webmasteri. Punctul forte al sitului este cu siguranţă colecţia de web-templates, adică de designuri pentru situri care pot fi văzute, evaluate, iar apoi descărcate şi utilizate.

Atunci când sunteţi în pană de idei la conceperea unui design, FreeLayouts este un bun punct de plecare. Dacă sunteţi la început în ale designului, probabil veţi căuta unul care să vă placă şi care să se potrivească pe cât posibil cât mai mult sitului Dvs. Dacă sunteţi un designer mai avansat, veţi naviga printre template-urile propuse în căutare de inspiraţie: o idee de aici, o idee de acolo, până veţi ajunge la un design inspirat dar original. Oricum ar fi, sutele de designuri din acest sit au mare şansă să vă fie de ajutor. Există şi un sistem de evaluare a lor, astfel că puteţi să le frunzăriţi nu doar în ordinea (inversă) adăugării, ci şi a notelor date de alţi webmasteri.

Pe lângă template-uri HTML găsiţi şi template-uri flash. Există de asemenea şi o secţiune CMS Templates, dar pentru moment cam săracă (cu teme pentru WordPress şi TextPattern). De asemenea există o secţiune specială pentru MySpace, dar cum nu sunt un utilizator MySpace nu intru în detalii. Generatoarele oferite de FreeLayouts.com sunt de fapt instrumentele oferite de celebrul GuiStuff.com. (Nu cunoaşteţi acest sit? Vai… 😉 Ca o paranteză să spunem atunci că GuiStuff.com este o altă resursă de template-uri, care oferă de regulă artwork-ul pentru design – adică fişier PSD şi/sau TIFF, pe care apoi trebuie să îl „feliaţi” pentru design, după placul Dvs.) Cu respectivele instrumente puteţi crea meniuri (HTML dar şi flash) şi altele (atenţie însă la compatibilitatea cu diferitele navigatoare, măcar cu cele „clasice”).

Revenind la FreeLayouts.com, în meniu mai există două secţiuni la final: Articles şi Tutorials. Veţi găsi şi acolo lucruri interesante, nu foarte multe dar oricum un punct de start. Din păcate unele legături conduc la articole în germană de exemplu, fiind pentru mine inutile. Cam atât ar fi de spus. Am descoperit situl urmărind un blog favorit, dar în timp ce Ryan pune ca utilitate FreeLayouts.com lângă DynamicDrive.com (care nu este dedicat template-urilor, ci scripturilor), eu sunt mai puţin entuziasmat: i-aş da poate un 8 în comparaţie cu 10 pentru DynamicDrive. Dar cum niciodată siturile de resurse nu sunt suficiente, v-am scris despre el. Să vă fie de folos!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *