Photoblog – jurnalul tău foto


Pentru pasionaţii de fotografie există numeroase situri de depozitare şi/sau expunere a lor. Cel mai celebru loc, după mine, este Flickr.com. Citeam recent pe un sit că hispanicii (ce reprezintă, nu cred că mă înşel, al doilea grup lingvistic după vorbitorii de limbă engleză) sunt nemulţumiţi că Flickr nu funcţionează pe mai multe limbi. Probabil şi din această cauză diverse alte proiecte, chiar mai mici, au succes. Un exemplu este Photoblog.com (născut în aprilie 2006), un foarte simplu sit dedicat celor care vor să publice cu regularitate fotografii. Iar astăzi când şi celularele au încorporate camere foto, imaginile nu lipsesc, şi, ştim vorba, spun mii de cuvinte.

Încă de pe prima pagină Photoblog dă de înţeles că oferă interfaţa în mai multe limbi (cea mai recent adăugată: maghiara!). Dar mai înainte probabil sare în ochi it’s completely free and unlimited. Este tot atât de unlimited ca la Flickr ;), dar în alte sensuri (apropo, anul trecut am scris pe CNet.ro un articol despre Flickr.com). La Photoblog „şmecheria” este următoarea: fotografiile sunt grupate pe zile, iar la o zi puteţi publica maxim 20 de fotografii. Aceasta înseamnă că dacă aveţi 100 de fotografii le puteţi publica într-o singură zi, fără probleme, dar pe cinci zile din calendar diferite. Mda, limitarea nu este prea mare: teoretic, puteţi publica şi o mie de fotografii într-o zi, puse pe 1000/20=50 zile. Acum vine limitarea mai serioasă: fotografiile sunt automat reduse la 760x560px. La Flickr.com, când scriam în septembrie 2005 articolul, pozele erau reduse la 800x600px. Acum la 1024x786px, deci mai mult decât la Photoblog. În fine, Flickr rămâne avansat şi prin diversele metode de publicare ale fotografiilor: la Photoblog se poate doar prin navigator.

Photoblog are însă toate şansele să nu vă ameţească cu prea multe informaţii, opţiuni şi facilităţi. Dacă ceea ce căutaţi este o soluţie simplă pentru a vă publica amintirile foto (deci fără pretenţii de rezoluţii foarte mari sau tone de fotografii), Photoblog este o soluţie foarte bună. În plus, dacă vorbiţi maghiara, poloneza, germana, spaniola, portugheza (sau ceva limbi asiatice), Photoblog vorbeşte pe limba Dvs. Are probabil şanse să vorbească pe româneşte mai rapid decât Flickr.

Am pus câteva fotografii în caz că doriţi să vedeţi un cont. Pe lângă captura de mai sus, puteţi vedea Photoblog la lucru mergând aici, unde mai am câteva fotografii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *