RSS Display Boxes


Astăzi majoritatea siturilor oferă fluxuri RSS, care de regulă reprezintă material (web-content) gratuit (incluzând fragmente din textele originale şi link spre ele – deci autorii nu pierd nimic oferind fluxul RSS, doar câştigă). Dacă aveţi un sit să zicem catolic, aţi putea să aveţi o pagină de ştiri unde să introduceţi automat capetele de ştiri de la Catholica.ro, folosind fluxurile RSS pe care le oferă respectivul sit. Dacă aveţi un sit IT, aţi putea să aveţi o pagină unde să includeţi ultimele articole CNet.ro, tot pe baza fluxului RSS. De fapt poate aveţi un sit personal şi doriţi să includeţi ştirile Catholica.ro sau articolele CNet.ro sau ştirile BBC sau… sau… sau… Sunt atâtea fluxuri RSS!

Pentru a include în pagina Dvs un flux RSS, într-o formă asemănătoare cu cele trei modele de mai sus, DynamicDrive vă oferă începând din această săptămână scriptul RSS Display Boxes, care de data aceasta este puţin mai complicat de folosit decât o simplă inserare a unui cod JScript. Şi totuşi, cei care nu sunt tocmai începători nu vor avea probleme. Trebuie să descărcaţi o arhivă, dar, mai important, serverul Dvs trebuie să suporte PHP. De ce? Pentru că scriptul oferit de DynamicDrive foloseşte SimplePie.

Ce este SimplePie? O soluţie PHP pentru cei care doresc să includă fluxuri RSS în paginile lor, dar cât mai după gustul lor, dincolo de limitările de la DynamicDrive. Să ne înţelegem clar: soluţia de la DynamicDrive nu presupune cunoştinţe de PHP, doar ca serverul să suporte PHP. A doua soluţie cere nişte minime cunoştinţe de PHP, dar în schimb posibilităţile deschise sunt mult mai mari. „Până şi bunica ar putea folosi SimplePie” scrie pe prima pagină a sitului. Dacă doriţi un demo, puteţi vedea cum ar arăta fluxul de la CNet.ro inserat în paginile sitului Dvs.

Oricare soluţie aţi alege-o, noi vă dorim succes! Merită să folosiţi conţinutul gratuit oferit de RSS-uri, dar neapărat asiguraţi-vă că fluxul care vă interesează nu este cumva, în mod excepţional, apărat de copyright. În cazul nostru, cu siguranţă nu. Puteţi folosi fără probleme fluxul nostru RSS.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *