FileHo.com – fără limite!


Există tot mai multe situri care se oferă să ne găzduiască fişierele. Unele le ţin câteva ore, altele câteva zile. Unele impun o limită de 100MB, altele de 1GB. Unele cer înscriere, altele nu. Unele permit publicarea doar de pe web, altele şi prin FTP. Un păienjeniş de oferte şi de limite… în care apare FileHo.com, fără limite!

Când aud „fără limite” devin din start suspicios. Unde mai pui că FileHo.com nu are nici reclame! De unde atunci bani pentru a întreţine un sit care ar trebui să consume lăţime de bandă enormă, la fel şi spaţiu de depozitare? După unii situl aşteaptă probabil să devină celebru, moment în care va publica reclame. Până atunci însă este cel mai curat şi mai fără limite sit pentru uploading. Puteţi publica fişiere şi fără să vă înscrieţi pe sit, dar atunci trebuie să memoraţi adresa de unde se poate descărca un fişier, altfel nu o mai puteţi recupera. Înscrierea durează puţin şi cere validarea contului.

Am verificat şi în cazul meu publicarea şi descărcarea a mers cu viteze relativ bune, conform limitei la upload şi download a conexiunii pe care o am acum. Publicarea de pe web însă este o pacoste şi îmi este greu să mă încred în ea (de altfel la teste a şi eşuat în câteva rânduri). De aceea m-am bucurat să văd că dacă îţi creezi un cont pe FileHo ai automat şi posibilitatea de a publica fişiere cu un client FTP. Altă stabilitate aşa!

Fişierele publicate prin FTP vă sunt arătate în cont (după ce vă logaţi urmaţi linkul „My FTP account”), de unde puteţi vedea legătura pentru descărcare. Tot din acest panel centralizat puteţi şterge eventuale fişiere publicate, când nu mai aveţi nevoie de ele.

O altă facilitate interesantă vă permite să declaraţi „publice” anumite fişiere. În acest caz trebuie să indicaţi o descriere, iar fişierele vor apare în Catalog. De ce aţi face aşa ceva? Nu prea văd, dar pot exista scenarii. Cert este că opţiunea Catalogue se constituie acum ca un direct de materiale dintre care cu siguranţă unele ilegale. Vizitând Catalogue veţi vedea ce au pus public unii şi alţii. Eu de exemplu mi-am descărcat o arhivă de vreo o sută de mega cu muzică… dar sunt aproape sigur că nu sunt fişiere din spaţiul public.

FileHo.com este foarte curat ca design. Nu este nevoie de prea mult timp pentru a te acomoda cu serviciile lor. Nu ştiu cât va mai rezista astfel acest serviciu, dar să rămânem optimişti (cel mai mic rău ar fi introducerea de reclame text). Până atunci însă, dacă aveţi de împărtăşit unor prieteni fişiere mari (atenţie, legale), FileHo.com pare opţiunea cea mai bună. Nu aveţi de ce să vă temeţi de depăşire de spaţiu sau că fişierul va fi şters… prea curând.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *