Webpage Capture


Am prezentat în această lună o soluţie integrată în Firefox, pentru salvarea paginilor web ca imagini (extensia ScreenGrab). Dar cum mulţi folosesc (încă) Internet Explorer, revin astăzi cu o soluţie pentru acest navigator. Programul se numeşte Webpage Capture, este gratuit, nici 500KB, şi poate fi descărcat de pe Download.com. Mai jos vedeţi prima pagină a sitului nostru capturată cu acest program, desigur după ce am micşorat imaginea.

Din păcate programul este de fapt o versiune lite la o versiune comercială pe care nu am găsit-o prezentată pe internet, dar care activează opţiunile în gri de mai jos. După cum vedeţi din pagina de setări, Webpage Capture permite salvarea imaginilor doar în format BMP (prima pagină CNet.ro a însemnat pe hard un fişier BMP de 11MB, pe când în format JPG ocupă doar 700KB), fără opţiunile suplimentare de includere a url-ului în captură sau a generării unei imagini mici (thumbnail). Sunt limitări importante, dar dacă folosiţi IE şi doriţi să salvaţi capturi ale paginilor web ca imagini, aveţi aici o soluţie. Evident, aplicaţia „defilează” automat prin pagina web, salvând şi părţile ei invizibile în ecran la un moment dat.

Folosită în combinaţie cu un editor grafic sau un convertor de imagini, programul este însă util. După instalare aveţi un buton nou adăugat în IE 6 şi 7, care la simpla apăsare salvează captura. Puteţi naviga în tihnă şi salva când găsiţi ceva util. Nu uitaţi însă că nu se salvează în format text sau html, ci imagine (una mare!), şi că nu se salvează adresa paginii capturate.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *