sTabLauncher – lansează cu stil


Astăzi m-am oprit asupra unei soluţii – cu stil – de lansare a aplicaţiilor (programe dar şi directoare, fişierele, adrese web…): sTabLauncher. Această aplicaţie vă permite să vă definiţi o serie de taburi care stau semi-ascunse în partea superioară (sau inferioară) a ecranului…

… desfăşurându-se în jos (sau în sus) în clipa în care treceţi cu mouse-ul peste ele. Şi ajungeţi astfel rapid la aplicaţia dorită. Gata cu navigările şi aşteptările lungi din Start Menu! În plus organizarea pe taburi vă permite să aranjaţi aplicaţiile într-o ordine care să vă ajute să regăsiţi rapid ceea ce doriţi să lansaţi.

Să încep cu ce nu îmi place la acest program: unu, în ALT-TAB (la comutarea între aplicaţii) apare icoana programului, deşi ea nu ar trebui să existe, după mine; şi doi, aplicaţia este gândită 100% pentru mouse (iar eu sunt un fan al tastaturii). Trecând peste aceste „impedimente” deloc esenţiale, programul are într-adevăr stil. Cred că o demonstrează următoarea captură, ceva mai mare, care arată eleganţa taburilor.

Şi nu v-am arătat decât interfaţa care mi-a plăcut mie! Forma taburilor este super-configurabilă, de la culoare până la forma marginilor şi a „urechii” unui tab. Puteţi merge pe situl producătorului să vedeţi mai multe capturi. Veţi vedea că se pot fixa tipuri de caractere diferite per tab, chiar şi iconiţe lângă numele tabului. Iată în imaginea de mai jos pagina principală de configurare. De aici puteţi alege formele diferite pentru taburi (vedeţi secţiunea Tab Style, alegerea se face cu click pe săgeţile în sus şi în jos).

Mai există două butoane de interes: Options şi Advanced, de unde sunt configurabile multe aspecte (de exemplu: să se coboare meniul la trecerea cu mouse-ul peste, sau la click cu mouse-ul? ce fel de animaţie să fie la click pe o icoană? aplicaţia se lansează cu click sau dubluclick? ce dimensiuni să aibă icoanele? cât să se ascundă din tab? ş.a.). Un meniu excelent, foarte configurabil şi care arată bine! Vă veţi impresiona prietenii cu el 😉 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *