Scăpaţi de oameni. Schimbaţi-vă culoarea părului


Nu sunt sfaturi pentru a intra în anonimat după ce tocmai aţi distribuit mii de CD-uri şi DVD-uri cu filme piratate 😉 . Sunt doar două tutoriale despre manipularea imaginilor, ca în majoritatea cazurilor mergând pe mâna faimosului PhotoShop. Dacă folosiţi Gimp sau PaintShopPro nu va fi prea greu să adaptaţi indiciile. Primul tutorial se numeşte How to Remove Tourists from Your Photos şi tratează o problemă frecventă: sunteţi în mijlocul nu ştiu cărui oraş european, lumina este numai bună, nu este lume prea mult şi totuşi, nu reuşiţi să prindeţi o fotografie cu fântâna arteziană fără nici un om lângă ea. Ce este de făcut? Darby Sawchuk recomandă folosirea unui trepied şi realizarea mai multor fotografii.

În imaginea de mai sus, fotograful a tras mai multe cadre la ruinele Ta Prohm din Cambodgia, dar în toate având turişti (precum în imaginea de sus-sus). După cum probabil intuiţi, cadrele vă sunt utile pentru că, probabilistic vorbind, una ar putea să aibă o porţiune din imagine „curată”, în care în alte cadre apar oameni. Urmărind tutorialul la care am oferit deja legătura, veţi afla cum vă puteţi folosi de Photoshop pentru a aşeza cadrele pe layer-e diferite şi apoi lua bucăţile de care aveţi nevoie (pentru a obţine un rezultat final ca în imaginea de sus-jos).

Mi-am amintit că acum câteva luni citisem că a apărut şi un instrument online pentru aşa ceva. După o căutare cu Google l-am găsit rapid: Tourist remover. Nu am testat şi, după cum vedeţi din imagine, este nevoie să vă înscrieţi pentru a folosi acest instrument, altfel gratuit. Ar mai fi important de subliniat importanţa trepiedului, fără de care „îmbinarea” porţiunilor utile (adică fără oameni) devine mai grea, adesea imposibilă. De asemenea, cadrele succesive ar trebui teoretic să aibă aceleaşi condiţii de luminozitate. În fine, chiar dacă pare mare bătaie de cap, merită să reţineţi trucul pentru când veţi mai fi în Roma sau la Berlin. Sau să aruncaţi o privire peste amintirile foto, poate puteţi testa chiar acum metoda. (Şi apropo: tutorialul este de folos nu numai cu oameni, ci şi cu animale, precum un peisaj superb în care un cal stă cu spatele la Dvs.)

Al doilea tutorial asupra căruia m-am oprit astăzi are titlul Digitally Change Your Hair Color! Ca demonstraţie, tutorialul ne permite să vedem cum i-ar sta Annei Kournikova cu o nuanţă neobişnuită. Dacă aveţi Photoshop puteţi testa chiar cu fotografia oferită în tutorial şi urmărind paşii. Şi dacă deprindeţi procesul, atunci să ştiţi că tocmai v-aţi asigurat cu noi dureri de cap: de acum încolo, prietena/soţia Dvs va apela la măestria Dvs digitală pentru a aproxima o culoare de vopsea de păr înainte să o cumpere…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    33 de tutoriale Photoshop referitoare la schimbari fete sau parti ale corpului sunt reunite aici. Si un blog care prezinta unele retusuri nereusite.

  2. adi10 spune:

    De unde downloadez si eu programul?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *