Fulg şi caleidoscop


Navigând cu Stumble am găsit o pagină web care simulează cu un flash un fulg de zăpadă. Dvs desenaţi câteva elemente din fulg apoi prin repetiţie este creat întreg fulgul. Dând click pe butonul 2D Rotate sau 3D Rotate puteţi vedea fulgul rotindu-se în plan bidimensional, respectiv tridimensional. Simpatic…

Probabil gândul vă duce la caleidoscopul din copilărie. Într-adevăr, fulgul este creat pe principiul caleidoscopului. Autorul flashului amintit mai sus are două implementări de caleidoscop care merită văzute! Prima implementare, chiar dacă pare mai puţin prelucrată grafic, mie mi-a plăcut mai mult. Trageţi elementele din partea stângă în cercul de mai sus (aveţi la dispoziţie linii, cercuri, pătrate…) şi în dreapta se va construi animaţia din caleidoscopul virtual.

Există şi o a doua implementare, mai finisată, dar acolo am constatat că la prea multe elemente caleidoscopul începe să meargă mai greu şi mai greu. Oricum, interesantă şi această implementare. Îmi amintesc cum în copilărie îmi făcusem unul din trei fâşii de sticlă, învelite în hârtie şi lipici, iar pe fundul caleidoscopului pusesem un celofan. Şi cu diverse mărunţişuri, inclusiv mălai, fosfor de la chibrit şi altele, caleidoscopul crea imagini uimitoare, niciodată repetându-se.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *