BrowserShots.org


Săptămâna aceasta CSS-urile (Cascading Style Sheets) sărbătoresc zece ani de existenţă! După zece ani de la apariţia lor, aproape orice sit care se respectă apelează la stiluri definite inline sau extern în fişiere css. Un sit care mai apelează astăzi al tabele este un sit, după unii – tot mai mulţi -, învechit. CNet.ro nu s-a prea preocupat de CSS-uri până acum, dar promitem în 2007 să fim mai atenţi – prin articole – la această temă.

Încheind paranteza, să trecem la subiectul articolului. Că în designul sitului nostru ne folosim de tables sau de CSS, este greu să avem garanţia că el arată bine sub orice navigator. BrowserShots.org este un instrument util în acest caz, el realizând capturi grafice cu o pagină pe care o indicăm noi în diverse navigatoare de sub Linux şi Mac. Aşa am văzut şi eu cum arată CNet.ro încărcat cu Safari de exemplu!

Serviciul este gratuit, singurul „cost” fiind timpul. Să nu credeţi că daţi adresa şi aveţi capturile grafice imediat! În medie este nevoie de aşteptarea timp de mai multe minute, 30 de minute sau chiar mai mult. Evident programul îşi crează o „coadă de aşteptări” cu solicitările diverşilor internauţi. Capturile pot fi apoi văzute mai mari (de fapt în primii paşi puteţi indica rezoluţia la care să se realizeze captura), astfel că puteţi vedea clar dacă există probleme de design sub alte sisteme de operare sau sub alte navigatoare.

Webmasterii vor aprecia această facilitate!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *