Învaţă Ruby în navigator!


Ruby on Rails este un limbaj de programare care câştigă tot mai mult teren în ultima vreme (să precizăm că cei care au siturile găzduite prin CNet.ro pe serverul din România au acces la Ruby). Sper că în timp vom avea mai multe articole despre Ruby, dar pentru moment vă invit – pe cei care nu cunoaşteţi limbajul de programare – să îl testaţi şi învăţaţi (mă rog, o mică parte) direct din navigator!

Vă invit să mergeţi la TryRuby.hobix.com. Veţi găsi o pagină simplă dar extraordinară în această simplitate: ea vă permite să scrieţi cod Ruby şi să vedeţi live efectele lui. Ce cod? Nu vă speriaţi: scriind help veţi putea parcurge o serie de lecţii scurte şi foarte clare. Dacă aţi avut până acum experienţa programării, veţi recunoaşte „salata” de elemente reunite în Ruby, dar şi originalitatea lui. Este un limbaj de programare orientat pe obiecte, dar până acolo încât şi cifrele sunt obiecte pe care puteţi aplica metode.

Cine a realizat această pagină merită toate felicitările. Fără bătăile de cap de a-ţi instala un server şi a pune Ruby pe el, poţi învăţa din navigator lucrurile de bază despre acest limbaj de programare despre care webul vuieşte tot mai des şi mai de bine. De regulă serviciile de hosting bazate pe (distribuţii) Linux oferă şi Ruby on Rails. Recunosc că am rămas atât de fascinat de primul contact cu Ruby încât mai ales de aceea m-am hotărât să scriu şi să semnalez TryRuby.hobix.com. Încercaţi, dar să nu spuneţi că nu v-am prevenit: s-ar putea să vă îndrăgostiţi de Ruby!

Două legături utile despre Ruby on Rails:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. myru spune:

    Linkul pe care l-ati pus pe http://tryruby.hobix.com/ este http://ryruby.hobix.com/ si nu merge. Trebe adaugat un t la try.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *