Surprize neplăcute de la GMail


De câteva zile pe internet se consolidează o veste proastă: tot mai multe persoane (dar rămânând încă un procent mic) au raportat pierderea totală a emailurilor din contul GMail. Puteţi citi discuţiile din grupul Google dedicat la GMail. În cele mai multe cazuri utilizatorii foloseau Firefox 2.0 şi aveau într-un tab deschis contul GMail (cum am şi eu permanent). După unii ar fi un bug Firefox 2.0, după alţii o problemă de comunicare FF 2.0 – GMail, dar cert este că una dintre recomandări este să actualizaţi rapid FF la 2.0.1. Oricum, aceasta nu neapărat rezolvă problema, existând şi fani ai Internet Explorer care au raportat dispariţia tuturor emailurilor (mii de emailuri în cazul unora).

Interesant şi trist este că Google nu a răspuns imediat la plângerile respectivilor ghinionişti. Dar când TechCrunch a scris despre problema, un reprezentat Google a intervenit. În intervenţia sa (republicată de TechCrunch) se explică faptul că 1) este vorba de doar 60 de conturi (din milioanele de utilizatori); 2) GMail a scris ghinioniştilor şi şi-a cerut scuze şi 3) s-a început munca de recuperare a datelor. În final se pare că unii şi-au revăzut o mare parte din emailuri (datorită politicii GMail de salvare a unor copii care se şterg doar după un anumit număr de zile – aşa se face că Dvs chiar dacă aţi şters un email, undeva, pe un server în această lume, emailul mai există câteva săptămâni…).

Incidente izolate sau nu, rămâne să vedem. Cert este că mulţi îşi deschid cu emoţie acum conturile de email de la Google, sperând să nu aibă surprize neplăcute. Ar fi excelent ca GMail să ofere posibilitatea unui backup al emailurilor (şi adreselor, etichetelor, regulilor…). Până atunci, să nu uităm că GMail, spre deosebire de Yahoo! Mail sau alţi concurenţi, oferă acces POP3, deci calculatorul local poate fi locul (aproape) perfect de backup, prin citirea de exemplu în Outlook Express. Agitat sfârşit de an pentru GMail…

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Nic spune:

  60 de conturi… cred ca probleme se intampla peste tot. In plus daca e vina la Firefox. Eu tot cu gmail raman. Nu sunt alarmat.

 2. gabi spune:

  Cred ca pt moment si firefox si gmail sunt cei mai tari .
  posibil ca eroarea din firefox sa fie din cauza unor add-on, foarte utile dar nu mereu scrise de cine trebuie iar firefox nu isi asuma raspunderea pt ele..
  oricum vad ca prin firefox nu ma mai lasa sa intru pe gmail – deocamdata.

 3. radu.capan spune:

  Este ciudat că Firefox nu va lasă să intraţi în GMail. Recomandarea mea: din meniul de programe căutaţi unde este Firefox este şi Firefox (Safe Mode). Lansaţi şi dacă va merge înseamnă că aveţi o extensie care a ameţit puţin lucrurile (caz în care fie o depistaţi fie faceţi o reinstalare curată).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *