GMail, un Notepad mai bun


Unele servicii de email oferă posibilitatea scrierii unor notiţe. Nu şi GMail. Dar aceasta nu înseamnă că nu puteţi folosi un cont GMail pe post de Notepad. De fapt este chiar mai bun decât Notepad din câteva puncte de vedere:

– verificare ortografică a limbii române (mda, nu perfectă, dar în Notepad nu există deloc)
– editor rich text (permiţând deci formatarea textului, chiar şi imagini, ceea ce nu se poate în Notepad)
– căutare între notiţe (nu puteţi cu Notepad, eventual din Explorer)
– notiţele sunt accesibile de oriunde în lume aveţi acces la internet, de pe orice calculator (puteţi cu Notepad? nu)
– notiţele pot fi organizate cu ajutorul etichetelor (da, din nou Notepad rămâne în urmă)

Soluţia cea mai simplă pentru a păstra notiţe într-un cont GMail este să salvaţi emailurile ca schiţe (în Drafts). Nerecomandabil după mine, dat fiind că în Drafts veţi avea uneori chiar emailuri (în curs de editare), şi nu este bine să fie amestecate cu note. Iată o soluţie ceva mai elaborată, dar nu neapărat complicată. Să presupunem că aveţi adresa ion.popescu@gmail.com.

1. În agenda de persoane cu care corespondaţi (Contacts), adăugaţi o nouă persoană: la nume scrieţi Notite iar la adresă ion.popescu+notite@gmail.com. Astfel veţi putea să scrieţi rapid notiţe, trimiţându-le lui Notite (adică pe adresa ion.popescu+notite@gmail.com).

2. La etichete (Labels) adăugaţi una nouă, să îi spunem tot Notite.

3. La filtre (Filters) adăugaţi unui nou: emailurile trimise la ion.popescu+notite@gmail.com să primească eticheta Notite (Apply the label şi alegeţi din listă), şi în plus să fie direct arhivate (click pe Skip the Inbox).

Atât! Acum, în clipa în care cineva vă dictează un număr de telefon şi nu ştiţi unde să îl scrieţi, vă faceţi o notiţă, scriind la destinatar (adică la ToNotite (pentru clarificare, dacă aveţi adresa cucubau222@gmail.com, veţi scrie la cucubau222+notite@gmail.com; desigur puteţi pune cu plus orice, de exemplu cucubau222+notelemele@gmail.com, importat fiind ca respectiva adresă să fie indicată în filtru şi eventual să faceţi – conform sugestiei de la pasul 1 – o intrare cu un nume mai scurt în agenda de adrese de email). Dacă aţi găsit pe internet un articol interesant, puteţi de asemenea face copy şi paste într-o notiţă în GMail. Sau poate o reţetă. Sau poate un truc IT. Ori cine ştie ce! Important este că aveţi unde să salvaţi rapid notiţe şi să le regăsiţi oricând, chiar şi dacă sunteţi la un alt calculator, dar să aibă acces la internet.

Când doriţi să vă regăsiţi notiţele puteţi da click pe textul Notite în boxa Labels din stânga ferestrei cu contul GMail. Sau puteţi în căsuţa de căutare a contului GMail să scrieţi label:Notite. Intuiţi deja ce simplu puteţi căuta o anume notiţă: label:Notite Marcela vă va returna lista notiţelor în care apare cuvântul Marcela. Astfel veţi găsi mai uşor notiţa unde aţi salvat telefonul ei. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *