Cum ar fi să conduceţi un Mac Donald’s?


Unul dintre blogurile pe care le urmăresc cu regularitate a scris acum câteva zile despre un joc care simulează conducerea unui restaurant Mac Donald’s. Jocul îl găsiţi pe situl Kongregate.com, dar ar trebui să vă înregistraţi, aşa că am pus jocul la noi (nu am făcut nimic ilegal, fiind cu licenţă CC). Îl găsiţi aici. Până ce se încarcă în alt tab, să vorbim puţin despre joc. Este un simulator complex. Pentru a vinde, trebuie să porniţi de la materia primă! Pentru aceasta trebuie mai întâi să vă îngrijiţi de nutremânt şi de vaci, după cum puteţi vedea în imaginea de mai jos (din fericire nu porniţi cu contul pe zero, deci aveţi de unde cheltui).

Urmăriţi sectorul unde vacile sunt „transformate” în hamburgeri, pentru că personajul de acolo vă va spune ce lipseşte (de exemplu trebuie să urmăriţi ca vacile să fie suficient de grase; să scăpaţi de cele bolnave…). Dar nu vă lăsaţi absorbiţi de munca de jos, în sarcina Dvs fiind şi conducerea firmei, din birourile sediului central. Da, trebuie să vedeţi ce fac cei de la marketing, pentru a vă promova afacerea, dar mai ales trebuie să urmăriţi să nu enervaţi consiliul director al firmei, altfel veţi fi concediat. Sunt mulţi factori de urmărit, ceea ce fac din acest joc unul provocator şi nu unul pentru o pauză de cinci minute cât beţi o cafea. Există un tutorial accesibil din prima pagină a jocului flash: vă recomand să îl parcurgeţi cu calm pentru a înţele toţi factorii care vă pot ajuta să aveţi o afacere de succes.

 

În imaginea următoare puteţi vedea chiar restaurantul, unde trebuie să vă asiguraţi că aveţi personal care să împacheteze mâncarea, precum şi casieri. Mai mult, trebuie să vă asiguraţi că personalul este mulţumit, altfel riscaţi să pierdeţi oameni şi să trebuiască să angajaţi altul. Da, este destul de apropiat de cum probabil stau lucrurile în viaţa reală! Impresionant, nu? Amatorii de astfel de simulatoare îşi vor petrece probabil câteva ore pentru a-şi măsura puterile.

Eu nu am reuşit să mă descurs prea bine, ducând până la urmă firma la faliment. Concluzia? Vedeţi mai jos.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *