Audio Flash – la început abia


Dacă doriţi să integraţi în pagina Dvs o înregistrare audio, atunci puteţi încerca cu Audio Flash, un program care şi-a început existenţa la 24 ianuarie a.c.: nu este deci numai nou, ci şi destul de primitiv. Oricum, pentru cei fără pretenţii prea mari este un instrument foarte simplu de folosit.

Într-un proces cu câţiva paşi (gen wizard – vrăjitor) puteţi să înregistraţi un mesaj pentru vizitatorii unei pagini iar la final fişierele necesare şi codul HTML de inserat în pagină (există şi alte utilităţi – de exemplu să inseraţi mostre audio sau chiar piese audio întregi).

După cum spuneam, sunt câţiva paşi. La primul pas puteţi înregistra ceva sau apela la un fişier MP3 existent. După cum vedeţi din captura de mai jos, pentru înregistrare aveţi posibilitatea de a configura unele aspecte (Sample rate, Bitrate, Mode).

În pasul al doilea puteţi alege aspectul controlului flash pentru muzică. Exceptând stilul arătat mai jos, toate celelalte sunt variaţii de culoare a unui singur stil, prezentat la sfârşitul materialului. Mare păcat. Dar programul având doar câteva zile putem spera probabil că în următoarele versiuni va avea o galerie de flash-uri mai „arătoase” (şi atunci va deveni oare comercial? clasica mea teamă). După ce aţi ales interfaţa flash apăsaţi pe butonul Create, şi abia apoi pe Next.

În ultimul pas veţi avea codul HTML de introdus în pagina unde doriţi să apară înregistrarea audio. Iar în directorul Output unde aţi instalat programul veţi găsi generate fişierele SWF şi MP3 necesare. Mai mult, după cum puteţi vedea mai jos, programul se oferă să vi le publice direct prin FTP, dacă doriţi.

Lăudabil la acest program este procesul simplu. Dacă va avea nişte flash-uri mai elaborate (ca funcţionalitate şi estetică) ar primi de la mine o notă mai bună.

Dacă doriţi să vedeţi programul în acţiune priviţi mai jos. Flash-ul de mai jos a fost creat cu aplicaţia Audio Flash. Am folosit ca piesă MP3 una preluată de pe situl Juvenes.ro al corului Juvenes din Iaşi.

Este vorba de „Linişte”, de pe albumul „Mai aproape de cer”, album scos în colaborare cu Adriana în 2002. Ocazie cu care vă recomand călduros albumul 🙂 . Audiţie plăcută!Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Unde gasim acest program? Pe care site?

  2. radu.capan spune:

    Figureaza de ieri in sectiunea Download a sitului nostru, dar am pus si link explicit spre el in articol (se pierduse la publicare, mea culpa).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *