Cum apreciezi tu alte situri?


Dacă articolul anterior se numea Cum apreciază Google situl tău?, de ce să nu o luăm şi cumva invers: nu, nu cum apreciaţi Dvs situl Google, ci cum apreciaţi Dvs în general un sit pe care tocmai l-aţi descoperit. Vă prezintă o ofertă interesantă, dar nu ştiţi cât de credibil este. Şi atunci? Cum aţi putea „cântări” valoarea unui sit? Desigur, o soluţie este văzând cum îl evaluează Google, că tot am vorbit atât de mult despre PR, inclusiv în articolul anterior. Sunt atâtea soluţii pentru aceasta, deja prezentate (extensie Firefox, instrumente online…).

SEOBook.com oferă o extensie Firefox pe care o găsesc foarte practică. Ea adaugă în meniul contextual o opţiune nouă după numele extensiei: SEO for Firefox. De acolo puteţi apela Lookup This Page şi veţi obţine o fereastră ca cea de mai sus. După cum vedeţi, foarte rapid puteţi ajunge la anumite informaţii, dintre care primul este PR. Alte informaţii utile furnizate dintr-o privire: data ultimei indexări făcute de Google, „vârsta” (relativă) a sitului – spun relativă pentru că se bazează pe primele informaţii din Archive.org despre respectivul sit; câte linkuri sunt indexate în Yahoo spre pagina respectivă; poziţia sitului în Alexa; şi multe altele. Dacă instalaţi extensia, în bara de jos veţi sesiza un nou element, care, cu un click, poate deveni activ sau inactiv (recomandabil este să îl ţineţi inactiv, extensia generând astfel numeroase pinguri spre diverse adrese). Dacă aveţi facilitatea activă când căutaţi pe Google veţi sesiza multe informaţii noi, utile specialiştilor SEO (pentru că ei vor înţelege mulţimea de informaţii şi relevanţa lor) dar nu numai. (În mod ciudat, valorile indicate în benzile albastre de sub fiecare rezultat al căutării afişau ? în loc de o valoare. Captura de pe situl producătorului arată însă valori valide.)

Să nu intrăm însă prea mult în spaţiu SEO şi să revenim la întrebarea iniţială: cum apreciem un sit peste care tocmai am dat? O altă soluţie o oferă Gina de la LifeHacker.com, care acum două zile a ajuns la versiunea 1.2 a extensiei ei pentru Firefox intitulată sugestiv About this site. Şi această extensie apare în meniul contextual. Captura de mai jos vă dă de înţeles ce informaţii puteţi afla „about this site” prin intermediul extensiei. Important: lista este configurabilă (inclusiv extensibilă) din opţiunile extensiei.

Sunt extensii utile mai ales dacă vă avântaţi des prin zone necunoscute ale web-ului. Dacă aţi ajuns la pagina unui program care poate părea excelent, verificaţi puţin de când există situl, ce PR are, cine face link (şi mai ales cum – de bine sau de rău?) spre el? Şi mai esenţială este o astfel de informare dacă doriţi să faceţi operaţiuni financiare de pe situri despre a căror existenţă poate fi dubioasă. Este mai bine să fiţi mereu circumspecţi, decât să o păţiţi 🙂 . Aceste extensii vă uşurează munca de „documentare”.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *