Art Pad


Art.com este un sit de pe care vizitatorii pot să comande postere după lucrări de artă semnate de sute de nume faimoase şi (unora) mai puţin faimoase. De asemenea situl mai are o secţiune unde artiştii îşi pot expune propriile lucrări, dar şi una mai puţin artistică şi mai mult fotografică: aici tipăriturile pot să fie propriile fotografii. Dar nici una dintre aceste secţiuni nu face obiectul acestei semnalări.

Ne vom opri în schimb la o secţiune care ne permite nouă, vizitatorilor, să ne exprimăm spiritul şi simţul artistic. Art.com are o secţiune intitulată Art Pad, o aplicaţie flash care simulează pictarea pe o pânză (seamănă cu MrPicassoHead, despre care am scris luna trecută).

Captura de mai jos vă oferă o idee despre aplicaţie. Puteţi alege culorile şi aveţi trei instrumente: pensula, cutia cu vopsea (pentru pete de forme haotice) şi scrierea de texte. Puteţi alege dimensiunea instrumentului şi opacitatea lui (utilă de exemplu când puneţi o culoare peste o alta, şi doriţi să o acopere de tot – trageţi slider-ul la maxim atunci). În meniu observaţi şi opţiunea Undo, pe care presupun că mulţi pictori şi-ar dori să o aibă atunci când pictează în realitate un tablou (sâc! sâc!). Replay painting vă oferă ca animaţie procesul de pictură pe care l-aţi parcurs până atunci. Puteţi opta pentru o ramă, dintr-o serie oferită şi vă puteţi atârna opera într-o galerie virtuală!

Galeria virtuală este o idee bună, pentru că dacă vedeţi un desen care vă place puteţi da Leave gallery şi când apare la dimensiunea maximă a pânzei puteţi folosi controalele de play pentru a urmări cum anume a fost realizată! Pas cu pas… E un mod de a învăţa dacă vă atrage aşa ceva.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *