Dă un efect 3D fotografiilor


Acum câteva zile am găsit un tutorial care „scotea” în 3D o broască verde, dintr-o fotografie comună. Mi-a plăcut efectul dar atunci am sărit peste el (iar acum evident nu mai regăsesc pagina). Astăzi însă am găsit un tutorial exact pe aceeaşi temă, exact cu aceeaşi tehnică: Creating a 3D effect with image editing software (GIMP or Photoshop). Am optat acum să semnalez materialul nu doar pentru că este sâmbătă, ziua media, dar şi pentru că 1) cititorii tutorialului au realizat la rândul lor nişte imagini de efect; şi 2) acest tutorial este pentru GIMP (gratuit), dar compatibil ca paşi cu Photoshop (scuuump).

Pe scurt, tutorialul lui Andrew546 vă arată cum pornind de la o imagine (vedeţi cea de sus), puteţi să scoateţi în evidenţă un element cu un efect de 3D. În principiu este vorba de trasarea unui dreptunghi (chenar alb), deformarea lui pentru a părea în spaţiu 3D, curăţirea imaginii, ştergerea liniei albe unde se suprapune peste obiect şi apoi eventual aruncarea unei umbre pentru un realism sporit. Paşii detaliaţi sunt în tutorialul indicat mai sus.

Închei prezentându-vă trei dintre imaginile realizate de cei care au citit tutorialul de pe Instructables.com (şi se pare că le-a plăcut atât de mult încât l-au pus imediat în practică). Când voi găsi şi eu o fotografie la care să meargă efectul, îl voi încerca şi eu negreşit.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. tare spune:

    Tare 😀 !


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *