Doar azi gratuit: Post2Blog


Oferta de astăzi de la GiveAwayOfTheDay.com include astăzi ca şi program Post2Blog. Situl oficial al programului îl găsiţi aici. Am mai scris recent despre un program similar, tot comercial: BlogJet. Post2Blog este însă net superior şi am rămas impresionat nu doar de faptul că are implementare (şi funcţionale!) toate facilităţile de care are nevoie în mod curent un blogger, ci mai ales de atenţia acordată detaliilor. Poate la o primă vedere unele dialoguri ale aplicaţiei vor părea cam încărcate, dar totul este bine gândit şi cu puţină obişnuinţă veţi descoperi avantajele în spatele acestei aparente încărcări cu opţiuni.

Aşa cum ne-am aştepta, Post2Blog funcţionează cu majoritatea tipurilor de bloguri. Recunoaşte categoriile, poate posta o dată diferită de momentul curent, asigura cuvinte cheie şi alte particularităţi după tipul de blog. Se pot obţine materiale publicate anterior. Un material nou poate fi publicat şi activat, sau publicat doar ca schiţă (draft). Editorul include elementele minime necesare (aliniere, inserare imagini şi legături) dar şi unele facilităţi mai rar întâlnite la instrumentele de publicat pe bloguri. Spuneam că autorii au acordat o atenţie deosebită detaliilor.

img5De exemplu la inserarea unei imagini, fereastra de dialog arată ca mai jos. Cu ajutorul săgeţilor înscrise în cercuri puteţi extinde boxa ca în dreapta. Vedeţi câte opţiuni există: o descriere a imaginii (dacă există, la inserare se va crea automat un tabel pentru a include şi imaginea şi descrierea), rescalarea ei (daca se doreşte), alinierea, spaţierea… Inclusiv jos de tot este opţiunea pentru convertirea live a imaginilor (aceasta înseamnă că puteţi face paste din clipboard la o imagine şi seta să fie automat convertită în format jpg). În clipa în care aveţi deja o configuraţie stabilă, strângeţi opţiunile (tot cu săgeţile incluse în cercuri) şi fereastra devine din nou minimală ca şi cantitate de informaţii. Elegan!

img7

La capitolul noutăţi aş remarca Quick Snippets, facilitate care permite reutilizarea unor texte care le folosiţi frecvent (asignate combinaţiilor CTRL+1, CTRL+2 ş.a.m.d.). Cu F11 puteţi maximiza aria de scriere a articolului. Există extensii care se adaugă la Firefox şi Internet Explorer pentru a putea publica în timp ce navigaţi pe un sit şi găsiţi ceva interesant. Există chiar şi pentru Word o bară de instrumente adăugată de program. A, şi dacă tot am pomenit de Word, să spun că, în mod îmbucurător, Post2Blog are opţiunea Clean MS Word HTML, care curăţă de "mizeriile" introduse de MS Word la o pagină HTML (după ce faceţi copy & paste la un text din MS Word în Post2Blog, folosiţi neapărat această opţiune).

Post2Blog tocmai pare că urcă în topul meu, având şansele să devină favoritul între programele de publicat pe bloguri pe care le folosesc.

img8

Atenţie: acesta este un program comercial. Astăzi este oferit gratuit prin GiveAwayOfTheDay. Dacă încă nu cunoaşteţi oferta, iată ce trebuie să ştiţi:
– programul este gratuit doar dacă îl descărcaţi astăzi şi îl instalaţi astăzi (un “astăzi” relativ: de fapt de la ora 10AM – ora României – a unei zile, până a doua zi dimineaţa la 10AM)
– rămâne gratuit până la prima reinstalare a sistemului de operare – nu beneficiaţi de upgrade-uri sau sau suport tehnic din partea producătorului
– dacă l-aţi instalat după ce a trecut oferta, nu mai este gratuit (activarea nu funcţionează)
– chiar dacă aţi descărcat astăzi programul, nu îl veţi putea instala peste o lună, nici măcar pe propriul calculator
– pentru ca programul să devină înregistrat (gratuit), trebuie să fiţi conectat la internet şi să lansaţi fişierul Activate.exe din arhiva programului
– gratuitatea se aplică doar pentru utilizări personale
– staţi cu ochii pe CNet.ro pentru a afla despre alte programe utile oferite gratuit – dacă nu ne citiţi la timp, cine ştie ce scăpaţi
– de regulă programele oferite gratuit sunt mici, utilitare, jocuri, screensavere (în nici un caz Photoshop sau Dreamweaver sau MS Office)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *