Eşti la zi cu aplicaţiile?


Programele pe care le folosim, poate zi de zi, poate mai rar, au fiecare o rată de actualizare, care înseamnă îmbunătăţirea programului atât ca facilităţi, ca stabilitate, cât şi ca securitate. De aceea este bine să te asiguri că programele pe care le ai instalate sunt ultima versiune (stabilă, nu beta). Şi în timp ce unele programe la lansare verifică existenţa unor versiuni mai noi, alte programe nu includ această facilitate. Prinde bine atunci Secunia Software Inspector, un instrument online de verificare a programelor şi actualizărilor de securitate: dacă lipsesc, vă anunţă. Pagina foloseşte o aplicaţie java care vă va cere acordul să ruleze. După ce applet-ul java este pregătit de lucru, butonul Start va deveni albastru.

Nu aveţi de configurat decât un aspect: pentru un prim test puteţi da direct Start, dar într-o a doua fază veţi dori probabil să marcaţi câmpul Enable thorough system inspection dacă aveţi programe instalate în alte locuri decât Program Files. Odată pornit procesul (care poate dura de la câteva secunde la câteva minute), pagina va începe să afişeze rezultatele analizelor, indicându-vă cu roşu problemele şi cu verdele situaţiile în regulă.

Fiecare element (reprezentând o aplicaţie) este expandat dacă sunt probleme, închis dacă nu sunt. Eu am închis manual unele aplicaţii în captura de mai jos, pentru a intra ma multe rezultate în imagine.

După cum vedeţi inspecţia nu se limitează la a raporta vulnerabilităţile ci oferă şi legături spre detaliile despre problemele descoperite de Secunia, şi, mai mult, oferă şi o legătură spre pagina de unde putem actualiza programul. La îndemână! După inspecţie vă puteţi actualiza aplicaţiile (sau dezinstala cele pe care nu le mai folosiţi) pentru a vă asigura că nu sunteţi expus unor riscuri. Atenţie: Secunia monitorizează doar unele aplicaţii, mai populare, nu toate. Nu vă aşteptaţi deci să vă semneleze probleme la aplicaţii minore sau necunoscute.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *