DivShare – o opţiune serioară pentru depozitat fişiere


Există multe situri care se oferă să ne găzduiască fişierele, mici şi mari. Probabil nu mai îmi amintesc toate despre care am scris, dar iată câteva EggDisk, FileHo, MediaFire, MediaMax… Şi probabil astfel de situri o să mai tot apară, iar noi vom tot scrie 🙂 . Există însă un membru al acestei competiţii care se evidenţiază prin câteva facilităţi deosebite, despre care voi scrie în continuare. Este vorba de DivShare.com.

img40

Situl permite chiar şi fără înscriere să încărcaţi fişiere; vă va indica în schimb câte o adresă per fişier, pe care le puteţi difuza prietenilor ca să descărce respectivele materiale. Cine ar folosi aşa ceva? În primul rând sunt cei care nu au un sit unde să publice o arhivă sau o imagine pe care să o arate cuiva. În al doilea rând chiar şi cei care au un sit, dar care doresc, de exemplu din motiv de reducere a lăţimii de bandă consumată, să pună conţinutul mai "greu" (în MB) în afara sitului lor. Cu ce se laudă situl?

– nu există limită la numărul de fişiere încărcate pe DivShare
– nu există limită la numărul de descărcări
– nu există limită de "viaţă" a fişierelor (adică nu vor fi şterse niciodată, intenţionat cel puţin)
– reclamele nu inundă ecranul
– serverele sunt foarte rapide

Există o limită: dimensiunea fişierelor care pot fi încărcate (upload) pe DivShare: până la 31 ianuarie era de 100MB, acum este de 200MB (aceasta înseamnă că dacă doriţi să puneţi un fişier de 600MB îl veţi arhiva pe bucăţi). Limita de 200MB este rezonabilă. Nici nu ştiu cine s-ar avânta să publice dintr-una un fişier de 600MB sau 1GB. Acum nu voi continua cu aspectele şi funcţiunile normale ale unui astfel de sit ci voi trece direct la facilităţile care mie îmi plac şi scot în evidenţă DivShare.

img41După ce aţi încărcat un fişier veţi avea trei posibilităţi de referire la el: legătură directă, codul HTML pentru a introduce legătura într-o pagină a sitului Dvs, respectiv cod specific pentru a indica fişierul într-un forum. Captura alăturată vă arată informaţiile asociate unui fişier încărcat: numărul de descărcări, data ultimei descărcări, dimensiunea, dar observaţi şi facilitatea semnalării – de către alţii – a unor fişiere problematice (fie că este un material pornografic, fie unul piratat – ambele cazuri violând condiţiile impuse de DivShare).

Mai există şi o a patra modalitate de referire la un fişier, dacă acesta este un fişier MP3. DivShare vă oferă codul pentru a introduce piesa MP3 în situl Dvs, spre audiţie! Am făcut şi eu aceasta mai jos, demonstrativ (ştiu că în curând intrăm în Postul Mare, dar eu nu am găsit la îndemână decât o colindă de Crăciun).

O altă facilitate specială este crearea de galerii dacă publicaţi imagini. Vedeţi aici o galerie cu imaginile de la instalarea sistemului de operare Ubuntu (dacă doriţi toate imagine într-un pachet, se găsesc aici). Puteţi publica astfel orice fel de galerii, cu fotografiile chiar la dimensiunea originală (că doar nu depăşeşte 200MB o fotografie), iar imaginile nu vor fi redimensionate, ca la Flickr.com de exemplu.

img42

Dacă priviţi la captura de mai sus observaţi probabil logoul CNet.ro. Cum aşa? Dacă vă creaţi un cont pe DivShare există câteva avantaje. În primul rând toate fişierele încărcate le veţi avea sub ochi dintr-un dashboard care reuneşte informaţiile esenţiale. De asemenea ca membru puteţi să individualizaţi pagina de descărcare cu un logo propriu, după cum am făcut mai sus. Există deja situri care pentru conţinut descărcabil (programe, arhive…) se folosesc de DivShare, personalizându-şi pagina cu logoul propriu. Avantajul major? Îl repet: economie la lăţimea de bandă. Dacă aveţi să zicem 1GB lăţime de bandă pe lună şi veţi pune pe sit un fişier de 200MB, din cinci descărcări v-aţi consumat lăţimea de bandă şi probabil situl va fi închis de provider până la sfârşitul lunii. "Delegarea" fişierelor pe DivShare rezolvă problema, fără să se piardă "amprenta" sitului Dvs.

Ar mai fi multe de semnalat, pozitiv, despre DivShare (de exemplu sistemul elegant de descriere a fişierelor publicate). Probabil în curând, aşa cum se oferă posibilitatea de includere în pagină a fişierelor MP3, s-ar putea să se ofere ceva similar pentru fişiere video. DivShare pare a o duce bine (mulţi utilizatori, reclame din care îşi scot banii), astfel că ne putem aştepta la tot felul de îmbunătăţiri. Bravo DivShare, rămânem cu ochii pe tine.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. vali spune:

    megaupload te lasa sa urci pina la 500 de MB


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *