Eşti pregătit pentru Vista?


Microsoft pune la dispoziţie un program care vă poate evalua sistemul, trăgând apoi nişte concluzii: se poate face upgrade la Vista (imediat sau după rezolvarea unor probleme) sau nu se poate. Pentru aceasta trebuie rulată o aplicaţie (vreo 6MB) numită Consultantul de upgrade Windows Vista. Acest program, se spune în pagina de prezentare, "nu colectează şi nu trimite informaţii personale identificabile către Microsoft". Acum că ne-am liniştit, să vedem ce face.

img30

Cităm din aceeaşi pagină: "Consultantul de upgrade Windows Vista vă va ajuta să aflaţi dacă PC-ul dvs cu Windows XP poate rula Windows Vista. De asemenea, puteţi utiliza Consultantul de upgrade pentru a afla dacă PC-ul dvs este pregătit pentru un upgrade la o ediţie mai puternică a Windows Vista. Acest program software va scana computerul dvs şi va genera un raport intuitiv al problemelor de sistem, problemelor de dispozitive şi problemelor de compatibilitate a programelor. De asemenea, va recomanda modalităţi de rezolvare a acestor probleme. Consultantul de upgrade vă poate ajuta să alegeţi ediţia Windows Vista care se potriveşte cel mai bine modului în care doriţi să utilizaţi computerul." L-am descărcat şi lansat, la început arătând ca în captura de mai sus. Am dat click pe Start Scan.

img31

A început verificarea sistemului, care a durat mai multe minute. Între timp am putut să văd informaţii despre fiecare versiune Vista (butoanele din josul ferestrei de mai sus). Când scanarea s-a încheiat a apărut mesajul:

img32

Am dat click pe See Details şi am aflat că sunt unele probleme, detaliate în pagina derulantă.

img33

Am ales din meniul lateral Ultimate, adică cea mai complexă versiune Vista, şi am dat click să văd concret problemele. După cum vedeţi în imaginile de mai jos, problemele sunt împărţite în trei taburi: System, Devices (apropo: se recomandă să lansaţi Consultantul cu scanerul, imprimanta şi toate celelalte device-uri conectate şi pornite) şi Programs, ultimul, Task List, fiind un fel de rezumat cu ce ai de făcut în concluzie (raportul poate fi tipărit sau salvat). În cazul meu problemele semnalate sunt minore: spaţiu prea puţin pe unitatea C:, recomandându-mi să am 15GB liber, respectiv la programe evidenţiate cele care ar trebui dezinstalate înainte de a face upgrade-ul.

img29img28

Şi astfel în 10-15 minute am aflat: computerul meu poate trece liniştit pe Vista – trebuie doar să fac niscaiva curăţenie pe el. Voi trece de la XP la Vista? Probabil că da. Când? Nici o idee.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Drutu Bogdan spune:

    am un calc pe care vreau sa instalez vista… e clar ca e mai bun decat xp-ul… exceptie fac jocurile care, asa se zice, nu ar merge suficient de bine pe vista… intrebarea pe care o pun e alta: daca imi instalez vista pe 64 de biti, o sa trebuiasca sa iau si toate programele pe 64 de biti… si nu stiu daca o sa le gasesc… antivirus, antispyware, winamp, tot… am in cal pregatit pentru vista doar office 2007, restul trebuie innoit… de unde sa fac rost de toate aceste programe pe 64 de biti?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *