Liber la GMail!


Da, a venit şi momentul acesta: pentru a avea o adresă GMail nu mai ai nevoie de invitaţii. Dacă cumva aceasta v-a oprit până acum, piedica a dispărut. Puteţi avea în sfârşit adresele de email pe care toată (=99%) lumea le laudă: capacitate de peste 2,5GB, filtru anti-spam bun, suport POP3, etichete, folosire în combinaţie cu alte conturi de email, forward automat şi multe altele. Dacă mergeţi la adresa mail.google.com veţi vedea scris mare Sign up for Gmail! Daţi click!

img34

În pagina de creare a contului puteţi selecta limba română, dacă cumva nu sunteţi familiarizat cu limba engleză. Ar fi bine să vă grăbiţi dacă doriţi să vă rezervaţi adrese cu nume comune (marcela@gmail.com sau popescu@gmail.com) pentru ca dacă nu sunt deja luate (ar fi mare minune) să puneţi mâna pe ele Dvs. Aveţi un buton pe care scrie Verificaţi disponibilitatea, Google verificând pentru Dvs numele de utilizator pe care l-aţi ales. În maxim 2 minute puteţi avea adresa GMail!

img35

După înregistrare veţi fi condus în cont şi veţi avea deja un email 🙂 .

img39

Digital Inspiration analiza acum două zile serviciile de Yahoo! Mail, GMail şi Windows Live Mail. V-aş împărtăşi concluziile lor.

img37

Interfaţă – Yahoo! Mail Beta are interfaţa probabil cea mai îngrijită, cu taburi care lipsesc la ceilalţi doi competitori. Câştigă: Yahoo! Mail

Lupta anti-spam – Atât filtrele de la GMail cât şi de la Yahoo! par a fi superioare produslui Windows. Cu toate acestea, coşul cu spam merită vizitat din când în când. Pentru a fi un câştigător, Digital Inspiration a ales: GMail

Spaţiul disponibil – GMail oferă peste 2GB iar acest spaţiu tot creşte, în timp ce Yahoo! şi Windows dau 1GB. Limita fişierelor ataşate este de 10MB. Câştigător: GMail

Viteză – Când vă citiţi poşta doriţi să… vă citiţi poşta, nu să aşteptaţi. Yahoo! Mail şi Windows Live Mail au interfeţe ce folosesc de asemenea AJAX, dar cu buguri şi întârzieri. Câştigător de departe: GMail

Reclame – Atât Yahoo! cât şi Windows afişează reclame grafice. GMail merge pe reclame text, contextuale. Nu deranjează, ba uneori dau informaţii suplimentare utile. Câştigător: GMail

Acces POP3 – Yahoo! l-a eliminat acum câţiva ani. Windows Live Mail nu oferă. GMail nu a avut niciodată probleme să dea liber la POP3. Câştigător: GMail

Şi iată la final alte câteva motive pentru care GMail este categoric câştigător:

 • sistemul de etichete permite să îţi organizezi mai maleabil emailurile decât sistemul de directoare
 • emailurile primite pe un cont GMail pot fi automat retrimise (forward) la o altă adresă
 • dintr-un cont GMail poţi scrie emailuri care pot avea ca adresă de expediţie alte emailuri ale tale
 • ataşamentele sunt bine tratate de GMail: e fişier MP3? îl poţi asculta… e fişier Word sau PDF? îl poţi vizualiza… dacă este Word sau Excel îl poţi chiar edita cu aplicaţiile tip office ale Google

Acum nu mai este nevoie de invitaţii pentru a avea o adresă GMail (deşi, în cont, utilizatorii mai pot trimite altora invitaţii – nenecesare): luaţi-vă o adresă GMail, sau chiar mai multe!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

11 comentarii

 1. Raimi spune:

  Iara si iara Google rulzz!!

 2. Eugen spune:

  Deci pe departe Gmail e cel mai tare. POP3-ul e ff folositor, iti permite sa folosesti gratis outlookul sau thunderbird (si bineinteles altele) fata de yahoo care vrea de la „only $19.99/year”, iar eu am ajuns la spatiu de stocare de 2.9 GB. Limita fisierelor atasate este de 20mb si nu de 10 cum scriu aia.

 3. Mihai spune:

  Acum imi place, cu timpul vom mai vedea.

 4. mitik spune:

  Interesant articolul. Nu am stiut ca pe Google se poate face casuta de mail fara invitatie. Buna si minianaliza comparativa intre posibilitatile casutelor de mail. Mai scrieti astfel de articole.

 5. Lopatica Gheorghe spune:

  Va cer un sfat sau ajutor. Am deschis un cont pe gmail lopigh@gmail.com si acum nu mai pot ca sa intru sa citesc 3 mesaje primite. Dupa ce introduc ID-ul si parola imi apare… incarca… dupa care asa ramine pina maine dimineata, nu se deschide pagina mea de pe gmail. Nu stiu ce sa fac, va rog sa ma ajutati. Daca eu am gresit cu ceva imi cer iertare, dar acum trebuie sa ma ajutati sa intru pe pagina ce o foloseam cu brio pina acum doua zile. Va multumesc si va raman recunoscator.

  Pina la aceasta intimplare nedorita nu am avut probleme cu Google, chiar l-am recomandat la multi colegi ca fiind cel mai bun pina la ora actuala. Poate eu am uzat mai mult decit trebuia si de aceea mi s-a pus aceasta restrictionare. Va multumesc, dar as dorii ca sa stiu care este situatia. Va doresc „La multiu ani” de ziua martisorului.

 6. radu.capan spune:

  Recomandarea mea ar fi 1) să curăţaţi cache-ul, inclusiv cooki-eurile; iar dacă tot nu merge 2) să încercaţi cu un alt navigator (Internet Explorer, Firefox, Opera…). M-aş mira să vă fi fost blocat contul pentru „uzare mai mult decât trebuia”. Succes!

 7. moscaliuc spune:

  Unde ma loghez pentru a intra in pagina de gmail?

 8. otto spune:

  Nu reusesc de pe pagina de GMail sa-mi fac cont.

 9. relu spune:

  Frate am incercat sa imi fac cont dat nici o sansa! Am aplicat pasii de mai sus dupa care urmeaza o sectiune in care imi cere sa introduc tara (Romania) si un nr de telefon, dupa care introduc nr meu personal in reteaua Vodafone si imi spune ca formatul numarului nu este cunoscut! Stie cineva de ce sau vreo metoda de introducere a numarului de telefon? Merci!

 10. Florin Moldovan spune:

  Buna tuturor.
  Imi place foarte mult gmail si produsele lor. Sunt tari, au niste servere solide si foarte bine gandite.
  Dar cum orice lucru nu este perfect mai are si unele slabiciuni. Acum vreo doua luni si un pic am incercat sa imi activez unul din conturile de pe gmail si mi-au spus ca el a fost suspendat. Am scris 5 mesaje celor de la Gmail si le-am spus ca nu aveau nici un motiv sa imi suspende contul fiindca am respectat toate conditiile lor. Mai nasol ca pe acel cont aveam cam peste 2000 de corespondete. Si mai mult decat atat, sunt persoana juridica; au fost si informatii si documente foarte importante pentru mine. Ca norocul ca toate documentele pe carele aveam erau salvate. Dar corespondentele mele, pe care le consider aproape vitale nu le mai pot accesa.
  Recomand altora care isi pun mare incredere in gmail sa nu si-o puna total si integral, mai ales daca este persoana juridica. Oricum a fost o mare lovitura pentru mine si firma mea.
  Slabiciunea la Google este ca permite oricarui prost sa va raporteze ca si un abuz, chiar daca nu e vorba de un abuz. Dar sa nu o lungesc. Va spun sa nu aveti incredere totala in Google.
  Mentionez ca si acum folosesc conturi gmail, dar bineateles imi salvez totul pe har.
  Si acum sa raspund lui relu:
  Relule- roaga un prieten sa iti dea un telefon orange si introdu numarul de orange si instantaneu va primi un cod de activare intr-un mesaj de la goolge (adica de la numarul:+447624804881)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *