Privind spre Ubuntu Feisty Fawn


Ubuntu se înnoieşte o dată la şase luni. Ultima versiune, 6.10, după cum spun şi cifrele, a apărut în 2006-10, în octombrie anul trecut. Următoarea versiune va apare deci în aprilie, fiind 7.04, cu numele de cod "Feisty Fawn". Deja a fost scoasă a treia versiune alpha în pregătirea versiunii finale. Printre noutăţi se numără apariţia aplicaţiei Control Center (un fel de Control Panel din Windows), dotat cu un filtru pentru căutare imediată. Configurarea se anunţă deci mai uşoară.

img25

Se mai anunţă şi alte îmbunătăţiri Ubuntu 7.04, de exemplu la capitolul căutare. Tracker 0.5.4 va permite "o viteză de indexare incredibilă şi consum foarte mic de resurse". Dar cred că ceea ce îi va bucura cel mai mult în special pe viitorii utilizatori ai acestui sistem de operare este că Ubunu 7.04 va include un sistem automat de instalare a codecurilor necesare pentru fişiere audio şi video: la lansarea unuia se vor detecta şi instala codecurile cerute. În fine, conectivitatea versiunii din aprilie, în special la capitolul wireless, va fi radical îmbunătăţită.

Nu mai este mult până în aprilie, şi cu siguranţă noua versiune va creşte numărul calculatoarelor ce vor folosi Ubuntu în loc de sau pe lângă Windows.

img26


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *