Două produse Swiff


Dacă aveţi instalat Macromedia Flash, atunci în subdirectorul Players al directorului de instalare a programului aveţi instalat un player pentru fişierele swf. Dar există şi alte alternative, una fiind Swiff Player. Acest player oferă funcţiunile de bază: rulează fişierele swf, inclusiv pe tot ecranul (full screen), oferă informaţii despre ele (movie properties). Dar de ce aţi avea nevoie? Pe web se găsesc zeci, sute de jocuri flash. Le puteţi salva (vedeţi acest articol şi în special extensia Download Embedded descrisă acolo) şi juca oricând, fără să mai fiţi neapărat online sau în vreo pagină web. Iar jocurile care sunt realizate vectorial pot foarte bine să fie încărcate full screen, aşa că iată o nouă resursă de jocuri, oricând la îndemână, doar că nu exe ci swf.

img43

Acelaşi producător mai are un instrument util: Swiff Saver. Numele nu este tocmai transparent. Ce permite acest program? Să creaţi screensavere din flash-uri. Iar acestea există din plin pe internet! Să luăm de exemplu următorul flash şi să îl transformăm în screensaver.

Pentru a realiza screensaverul, Swiff Saver ne va conduce printr-o serie de paşi, de-a lungul căruia putem seta o mulţime de parametri. Este vorba de nouă paşi, dar nu vă speriaţi, la majoritatea veţi da click pe Next. Este tocmai de apreciat capacitatea de a regla diferite aspecte ale screensaver-ului: modul de afişare (full screen, stretch), culoarea fundalului, numele lui, evenimentul de ieşire, textul la fereastra de dialog despre screensaver, puteţi chiar indica o licenţă şi/sau un fişier readme… Cu alte cuvinte Swiff Saver poate fi un bun instrument de promovare pentru situri, care, pornind de la flash-uri existente sau creându-şi unele proprii, pot crea screensavere personalizate (am inclus mai jos doar două capturi din procesul întreg).

img44

Rezultatul final poate fi un fişier scr sau unul exe, după cum doriţi. Dacă alegeţi să fie cu installer executabil, atunci instalarea ar putea arăta aşa:

img45

Dacă doriţi, ataşate acestui articol sunt fişierele exe (381 KB) şi scr (33 KB) (arhivat, nu pentru că ar fi mare, ci din motive de WordPress) pentru a le descărca şi vedea. Swiff Saver este gratuit, costul fiind că la afişarea screensaverului în banda de jos apare numele lui. Mi se pare un "preţ" acceptabil. Şi în fine, să mai precizez că dacă creaţi installer pentru screensaver, automat va exista şi posibilitatea dezinstalării lui (dacă se merge pe varianta fişier scr, "dezinstalarea" înseamnă ştergerea fişierului din directorul Windows).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *