UbuntuGames.org


Până acum am prezentat exclusiv situri în limba română sau engleză. Iată acum un pas înainte 🙂 . UbuntuGames.org este un sit în portugheză! Nu disperaţi. Probabil ca şi mine nu aţi urmărit suficient de multe telenovele pentru a putea citi lejer situl, dar aceasta nu înseamnă că nu poate fi folosit. Mie mi-au stârnit curiozitatea 3-4 jocuri şi pe toate am reuşit să le instalez, după indicaţiile ce apar pe acest sit.

În primul rând să nu uităm că o pagină din portugheză poate fi tradusă cu instrumente online. Puteţi încerca cu instrumentul oferit de Google şi situl va deveni astfel. Partea bună dacă urmăriţi ultima legătură dată este că legăturile în sit vor fi toate transformate astfel încât să conducă nu spre pagina originală în portugheză ci spre traducerea ei în engleză. Astfel puteţi naviga prin situl tradus în engleză (reţineţi acest fapt pentru când vă ciocniţi cu alte situri într-o limbă pe care nu o cunoaşteţi). Acum, cu un sit 90% în engleză (pe alocuri stâlcită) cu resturi de portugheză, lucrurile devin ceva mai clare.

Dar, repet, puteţi naviga şi pe versiunea portugheză fără mari probleme (există la urma urmei asemănări cu româna). La fiecare joc sunt furnizaţi paşii de instalare, şi de regulă aceştia reprezintă comenzi de dat în terminal (şi acelea sunt 100% în engleză). Primele două jocuri prezentare în capturile de mai jos le-am instalat eu personal (da, tot pentru copii – am trei) şi totul a mers strună, în baza indicaţiilor de pe situl portughez. În plus, în unele cazuri jocurile pot fi descărcate de pe siturile producătorilor şi instalate cam ca în Windows (o arhivă, doar că nu este zip sau rar ci tar.gz, dar pe care Ubuntu ştie să o deschidă, aşa că copiaţi fişierele într-un anume director şi cu dublu click lansaţi fişierul care poartă numele jocului). Am inclus mai jos şi capturi ale altor jocuri prezente pe UbuntuGames.org, pentru a vă arăta că spectrul este larg.

 

 

 

Ubuntu vine din start cu multe jocuri, putându-se instala cu uşurinţă multe altele cu Administratorul de pachete Synaptic. Iată astăzi o resursă suplimentară pentru jocuri sub Ubuntu. Dacă v-aţi temut că trecând la Ubuntu nu mai aveţi acces la jocuri bune şi variate… sper că v-aţi convins că nu este aşa.

Uh, era să închei fără să semnalez că UbuntuGames.org propune un instrument interesant: IUG – Instalador Ubuntu Games. Acesta ar uşura, din câte înţeleg, procesul de instalare de noi jocuri. Poate doriţi să îl încercaţi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. gabriel spune:

  E da… bravo…
  Imi place ca te documentezi… si la cerere. Articolul face toti banii… si sper sa mai aduci in atentia noastra si alte… chichite legate de Linux.
  Cele bune.

 2. Ioan Smid spune:

  Eu sunt deja un utilizator vechi de Linux, dar nu mă feresc să încerc şi alte variante de Linux, asta aşa pentru a compara variantele. Capitolele la care Linuxul încă scârţâie serios şi, care pot fi un motiv serios de abandon sunt două: 1. nu toate tipurile de imprimante sunt recunoscute de Linux (dacă vrei să nu ai probleme la tipărit, trebuie să cumperi imprimante care sunt recunoscute de Linux. Deci dacă ai instalat un linux şi constaţi că imprimanta pe care o ai nu este recunoscută de sistem şi nici nu găseşti driver pentru ea e… clar că vei renunţa la sistem şi rămâi pe windows) şi 2. pentru gameri, oferta de jocuri este limitată.
  Dar să nu uităm că Linuxul este creat voluntar şi distribuit ca atare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *