Cl1p.net – Clipboard-ul internetului


Cl1p.net se prezintă ca "The Internet Clipboard" – dar aceasta nu înseamnă că un text marcat în navigator trece pe acest sit CTRL+C. În schimb puteţi manual să puneţi un text şi să îl regăsiţi ulterior.

img84

Ideea este destul de simplă: scrieţi o adresă care să înceapă cu cl1p.net, dar după bară puneţi un cuvânt cât de cât unic şi neghicibil. De exemplu cl1p.net/lista_cumpar_123 sau cl1p.net/pasaj_pg_43. Dacă veţi scrie adresa veţi vedea un câmp de editare pe care îl puteţi folosi imediat. Există nişte butoane roşii care vă permit nişte lucruri: Keep For pentru stabilirea perioadei de "valabilitate" a informaţiei (după care poate fi ştearsă); Options pentru un titlu al notiţei; Security pentru fixarea unei parole (recomandabil dacă chiar ţineţi la respectiva notiţă); Account pentru a deveni membru şi urmări mai bine toate notiţele; Own this clip pentru cumpărarea respectivei mini-adrese, ceea ce vă asigură că altul nu o poate folosi (cine ar cumpăra aşa ceva? să fim serioşi…). În dreapta un control tip listă permite să schimbaţi modul de redactare din Plain Text în Rich Text, adică cu posibilitate de formatare a textului (înclinat, îngroşat…). Această facilitate este recentă: când am descoperit situl acum câteva luni, notiţele puteau fi doar Plain Text. În fine, un ultim aspect: în jocul câmpului de editare vedeţi că se pot ataşa fişiere, de maxim 2MB.

img86

Acum vine întrebarea serioasă: cui i-ar putea folosi aşa ceva? Sunt câteva scenarii posibile. De exemplu aţi găsit ceva pe net, într-un club de internet. Nu aţi dori să vă logaţi la adresa de email, pentru a nu lăsa urme acolo. Vă definiţi un "clip" pe acest sit la o adresă memorabilă (de ex: cl1p.net/infointeresanta123abc), puneţi respectivul text şi gata. Oriunde veţi merge şi este internet, veţi putea regăsi respectivul clip. Totul este să fi ales un nume care cu greu ar putea fi ales din coincidenţă (sau rea intenţie) de către altcineva, sau să vă fi setat o parolă pentru clip. Alte scenarii posibile: în discuţia pe Yahoo! Messenger doriţi să îi transmiteţi partenerului un text mai lung (ştim că există o limită la YM şi în general la toate IM), dar nu prin email, pentru a nu-l pune să se logheze întrerupând discuţia. Deschideţi atunci rapid un clip, să zicem cl1p.net/super-banc, şi puneţi acolo bancul sau ce text doriţi şi îi indicaţi legătura. Pentru texte care nu au relevanţă pe termen lung (precum în cazul unei discuţii instant), nu se mai pune problema unicităţii adresei sau a parolării clipului.

Ideea mi s-a părut suficient de interesantă pentru semnalat, rămâne să vadă fiecare cât de practică este.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. radu.capan spune:

    Cl1p.net si-a adaugat o facilitate noua: message board. Simplu de folosit!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *