ThePeoplesToolbox.com


Există pe internet numeroase selecţii de situri utile programatorilor şi webdesignerilor. Unul între multe este ThePeoplesToolbox.com, sit care se evidenţiază totuşi prin câteva elemente. Unul, dar nu cel mai important, este că reuneşte cam 700 de resurse (=situri) pe teme foarte variate. Ceea ce însă m-a atras la acest sit este funcţionalitatea lui: este un sit bine gândit, care, departe de a fi o simplă listă de legături, implică comunitatea.

img128

Situl este împărţit în primul rând în două mari categorii: instrumente pentru programatori, respectiv instrumente pentru webdesigneri. Programatorii au următoarele rubrici: .net, ajax, c, c#, c++, flash, java, javascript, perl, php, python, ruby, sql, xml, iar webdesignerii: color, css, fonts, html, icons, images, inspiration, tutorials, widgets. Structurare inteligentă găsim însă şi la alte directoare de situri. Oricine poate (deschizându-şi un cont pe sit) să propună noi situri utile programatorilor sau webdesignerilor. Şi din aceasta am mai văzut.

Elementul mai deosebit este posibilitatea adăugării unor legături care prezintă un interes mai mare pentru noi într-o "trusă de unelte" virtuală (Yout Tool Box). Da, nici măcar această idee nu este extrem de originală, fiind de fapt o abordare mai diferită a clasicelor favorites. Şi totuşi, implementarea arată bine! Fără să fiţi înscrişi, situl păstrează selecţia Dvs timp de 30 de zile. Dacă vă înscrieţi pe sit, selecţia rămâne salvată permanent. După cum vedeţi în captura de mai jos, numărul de selectări ale unui sit în "trusa de unelte" este indicat pentru fiecare sit, dând astfel o idee despre "popularitatea" respectivului conţinut. Aici vine plusul comunităţii: legăturile cu număr mai mare de utilizatori ce le-au pus în Tool Box indică cu mare probabilitate o resursă valoroasă.

img130

Explorare şi utilizare cu folos!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *