EditGrid a ieşit din beta


Pentru calcul tabelar folosim de regulă MS Excel. Există însă şi variante online: Google Spreadsheets (parte din Google Docs & Spreadsheets), Zoho Sheet (parte din Zoho Office Suite), WikiCalc (parte din SocialText) şi ThinkFree Calc (parte din Thinkfree Office). În timp ce soluţiile tocmai pomenite merg cumva pe o idee mai generală de Office online, există şi o abordare orientată strict pe calcul tabelar: EditGrid, produs de o companie cu sediul în Hong Kong. Acum câteva zile EditGrid a ieşit din beta, după un an şi nouă luni de lucru şi 18 versiuni beta.

img134

Din laudativa prezentare făcută ieri de blogul Read/WriteWeb aflăm că EditGrid este disponibil în 9 limbi, are peste 15.000 de membri (persoane particulare) din peste 30 de ţări. Am indicat "persoane particulare" pentru că EditGrid oferă conturi gratuite, dar şi contra cost, pentru firme (avantajele unor astfel de conturi plătite le aflaţi la înscriere). Comparat cu oricare dintre competitori, EditGrid pare a fi în top (de exemplu suportând peste 500 de funcţii, pe când Google Spreadsheets include doar 230 de funcţii). Un tabel (evident, tabel!) comparativ găsiţi aici, cu facilităţile oferite de EditGrid, Google Spreadsheets, respectiv MS Excel 2003.

img135

O idee mai clară despre aplicaţie vă poate da şi captura de mai sus: este o pagină web, nu un program! Dar da, are meniu, bară de instrumente, se pot încărca fişiere de pe harddisk sau salva pe harddisk fişiere editate online. Funcţia auto-save vă scuteşte de neplăceri în caz de probleme (cade internetul, închideţi navigatorul…). Generarea de grafice este o joacă (desigur, după pretenţii). Testele făcute timp de mai multe minute nu au generat nici o eroare… ceea ce este normal, dacă a ieşit din beta!

Nu sunt un utilizator decât accidental al calculului tabelar (pentru o listă de cumpărături sau nu ştiu ce situaţii excepţionale), dar din această poziţie "amatoricească" EditGrid mi se pare un instrument mai mult decât suficient: dacă avem conexiune permanentă la internet am putea foarte bine să spunem adio la MS Excel.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    O aplicatie asemanatoare gasim la Gliffy.com.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *