Micul dar puternicul µTorrent


Când BitTorrent a cumpărat µTorrent, reacţiile au fost mixte, mulţi aşteptându-se că în curând micul şi minunatul µTorrent va deveni mare, complex şi greoi ca alţi clienţi pentru torrente. Din fericire, până acum cel puţin, predicţiile negative nu s-au adeverit. µTorrent şi-a continuat dezvoltarea, la 14 februarie fiind lansată versiunea 1.6.1 build 490. Dacă folosiţi µTorrent ar fi excelent să vă asiguraţi că aveţi ultima variantă, în aceasta fiind rezolvate câteva probleme grave de securitate.

img131

După ce am folosit mult timp BitComet, am trecut la µTorrent din câteva considerente: este foarte mic (170KB), merge foarte bine (fără să consume prea multă memorie) şi nu necesită instalare! Cu siguranţă aceşti trei factori sunt o combinaţie de succes. Dacă doriţi ca programul să aibă interfaţa în limba română, mergeţi pe uTorrent.com la pagina de download şi descărcaţi de acolo fişierul Language Pack pe care trebuie să îl puneţi în directorul unde este şi executabilul. Dacă doriţi să schimbaţi înfăţişarea programului, pe acelaşi sit găsiţi o pagină cu skins – instalarea lor este ceva mai ciudată (fişierul/fişierele trebuie copiate în directorul %AppData%’uTorrent şi apoi repornit programul).

img133

Pe cât de mic, programul asigură nu numai facilităţile de bază cerute pentru un client pentru torrente ci şi unele facilităţi avansate. Voi aminti una singură: posibilitatea configurării programului pentru a urmări prin RSS diverse situri cu torrente, astfel încât să vă descarce automat noile episoade ale unui serial preferat. Cum însă cu aceasta ne apropiem de graniţa dintre legal şi ilegal, mă opresc, lăsând la latitudinea fiecăruia descoperirea facilităţilor avansate şi folosirea acestui program în scopurile în care doreşte.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,25 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. gabriel spune:

  Bravo… Radu
  iar ai comis-o…
  iti multumesc in numele tuturor tugulanilor de prin partea mea de PC
  care habar nu au si citind articolele tale afla lucruri noi si atit de interesante…
  Tine-o tot asa.

 2. cojy spune:

  Trebuie creeat directorul amintit (%AppData%/uTorrent) ca nu il gasesc in calc???

 3. cojy spune:

  Am gasit pe site-ul lor. Tine-o tot asa!!! Nu stiu de unde ai timp sa te ocupi de toate cate le faci dar te felicit pentru tot. Ai o familie minunata si implicit o viata minunata. Iti doresc sa fii sanatos ca sa duci pana la capat toate proiectele pe care le incepi!!!

 4. radu.capan spune:

  Multumesc mult. Cu ajutorul Domnului o tinem tot inainte. 🙂

 5. Emy spune:

  Nu pot sa descarc mai mult de un lucru daca incerc 2 sau mai multe mil scoate pe cel anterior si imi crash la uTorrent 3.1.3.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *