Snap Preview Anywhere răspunde doleanţelor


În noiembrie anul trecut am scris pentru prima oară despre Snap Preview Anywhere (SPA). La apariţie a creat o modă, iar CNet s-a aliniat modei introducând această facilitate. În timp însă, aerul de noutate s-a consumat iar acum câteva săptămâni cei care urmăresc blogurile IT (să le zicem internaţionale) au putut asista la un adevărat război anti-SPA. Deşi situri mari folosesc încă SPA, multe bloguri au început – unele efectiv cu cuvinte murdare – să atace "prostia" de SPA, care "încurcă" navigarea. Se poate ca şi unii dintre Dvs să fi simţit la fel, dar prin comentarii sau email noi nu am primit nici un reproş.

img161

Cert este că SPA a ascultat nemulţumirile şi, la câteva zile după acele articole critice, a oferit alternativa. "Bula" are în dreapta-sus o legătură numită Options, de unde orice navigator poate să îşi deactiveze SPA fie doar pe acel sit, fie pe toate siturile pe care le navighează (se folosesc cookie-uri pentru aceasta, deci evident, la schimbarea calculatorului sau ştergerea cookie-urilor, procesul trebuie reluat). Având opţiunea de a renunţa la SPA, lucrurile s-au mai liniştit. Din fericire lucrurile au mers mai departe, astăzi seară sosind un email de la SPA care anunţă noi facilităţi. Deja le vedeţi live pe situl nostru.

img162

După cum vedeţi mai sus, acum "bula" afişată de SPA poate avea o culoare ce să meargă cu situl, ba mai mult, se poate adăuga propriul logo în stânga-jos. Acestea sunt însă facilităţi de ordin cosmetic. Ceea ce am apreciat mult este introducerea unei idei pe care o regăsim şi la Cooliris (eu folosesc această extensie foarte frecvent). Concret: legăturile pe care se aplică SPA pot avea acum opţional o iconiţă după ele şi se poate seta ca "bula" să apară doar la trecerea mouse-ului peste această iconiţă. Aşa am setat eu şi este foarte bine că au introdus această variantă: acum SPA nu mai încurcă deloc navigarea. Cine doreşte previzualizarea o poate face mergând explicit cu mouse-ul peste iconiţa de la capătul legăturii. SPA permite şi alte opţiuni (vedeţi cele cu checkbox din captura de mai sus), oferind apoi codul exact care trebuie introdus în antetul paginii (secţiunea head).

Pentru moment păstrăm SPA pe CNet.ro, mai ales că ultimele îmbunătăţiri ne dau şi mai puţine motive să renunţăm. Cui nu-i place, trebuie doar să evite să ajungă cu mouse-ul peste iconiţa pusă de SPA. Dacă aveţi nelămuriri despre SPA, vă recomand pagina lor de FAQ (=întrebări frecvent puse).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *