MyToons – everything animated


MyToons.com este un sit în stadiul beta şi la care accesul se face pe bază de invitaţie, dar puteţi cere o invitaţie chiar de pe prima pagină a sitului, iar în câteva ore aveţi şansa să o primiţi (cel puţin în cazul meu aşa a funcţionat). Odată intrat "înăuntru" veţi deveni membrul unei comunităţi care publică scurte filme de animaţie dar şi imagini statice: 246, respectiv 130 la momentul scrierii acestui material – cu siguranţă numărul este în continuă creştere.

img163

Desigur, animaţii se găsesc şi pe YouTube: de ce ar fi nevoie de acest sit? În primul rând pentru că orice comunitate specializată are avantajele ei: membri pot schimba aici opinii prin comentarii; există concursuri cu animaţia zilei, săptămânii, lunii; iar materialele sunt împărţite pe subcategorii (2D, 3D, anime, cel, experimental, flash, hand drawn, mechamania, mixed media, motion graphics, other, rotoscoping, stop motion). Ceea ce însă justifică cel mai mult existenţa lui MyToons este calitatea materialului video, net superioară la YouTube, unde se aplică de regulă compresii puternice şi dimensiuni mici, de dragul lăţimii de bandă. O dovadă a calităţii video o oferă chiar animaţia inclusă la final.

img164

Desigur, de MyToons pot fi interesaţi atât producătorii de animaţii, cât şi consumatorii. Eu m-am înscris ca şi consumator, fiind un fan al animaţiilor, în special al celor 3D. Ca orice beta, MyToons are încă facilităţi nedezvoltate, prezente încă doar cu numele. Dar se lucrează! Acum câteva zile de exemplu o animaţie nu o puteai include într-un sit, dar de azi-dimineaţă facilitatea a devenit funcţională. Datorită ei pot încheia dorindu-vă vizionare plăcută la un scurt filmuleţ despre… unde duce băutura?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    O comunitate de artisti pentru „toons” cu lucrarile lor si cu posibilitatea prezentarii proiectelor proprii de animatie gasiti aici: http://www.toonsup.com/index.jsf


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *