Learn Firefox – pentru începători şi nu numai


Echipa de la Tech.Cybernetnews.com s-a extins cu un nou membru, Chris Rossini, dând "naştere" astăzi unei noi secţiuni intitulată Learn Firefox. Subsitul individualizează interesul constant acordat până acum navigatorului Firefox într-un set independent de pagini, construit ca un fel de manual, pentru începători, dar nu numai.

img180

Dacă cumva – vai, vai – nu folosiţi încă Firefox, merită să vizitaţi cât mai rapid acest sit, care nu se zgârceşte deloc la capturi, făcând astfel extrem de intuitiv tot ce explică. Şi o ia de jos de tot, aşa că dacă până acum v-a fost jenă să întrebaţi un prieten despre ceva, de exemplu cum să schimbaţi pagina de start sau cum să manipulaţi taburile, noul sit vă ajută imediat, într-o multitudine de situaţii. Şi desigur, în timp conţinutul va deveni mai valoros. Are şi flux RSS dacă vreţi să staţi cu ochii pe noutăţi.

Pentru cei care nu folosesc FF de azi, de ieri, situl s-ar putea să nu le spună prea multe, mai ales că este orientat pe ce oferă nativ navigatorul, fără a aborda (încă?) vreo extensie dintre multele existente. Apropo de extensii: Ryan, fondatorul Cybertnetnews.com-ului, şi-a instalat acum câteva luni nu mai puţin de… 200 de extensii, demonstrând că Firefox poate duce atâtea şi să mai şi pornească!

img182

Şi tot apropo de extensii, devine deja puţin jenant. Încă de acum o săptămână era vorba că va fi lansată noua pagină cu addon-uri pentru Firefox. Au anunţat o întârziere de 24 de ore, apoi alta… şi după 7 zile nimic, doar întrebarea tronând pe prima pagină: "Hey, where’s the new site?" De ce este nevoie de refacerea secţiunii de addon-uri? Răspunsul îl ştie oricine a frunzărit actuala (vechea? depinde când citiţi) versiune, care conţine câteva mii de extensii şi teme. Din păcate regimul de liberă colaborare şi contribuţie a făcut ca secţiunea de addon-uri să colecteze în timp numeroase "gunoaie". În primul rând "gunoaie" prin extensiile neactualizate de la FF 1 sau FF 1.5 încoace! Şi în al doilea rând "gunoaie" prin extensiile create în diverse scopuri publicitare, pentru un anume sit sau altul. Dacă aţi navigat aţi văzut probabil sute de bări de instrumente (toolbars), fiecare cu un conţinut 90% identic şi în rest cu mici adaptări (unul sau mai multe posturi radio, o căutare personalizată, nişte scurtături utile). Nemulţumirea s-a strâns în timp, iar vocile care au cerut "curăţenie! curăţenie! curăţenie!" aşteaptă încă să vadă ce se va întâmpla. Ar fi trebuit să vedem acum o săptămână. Nici azi nimic. Mai aşteptăm însă…

img183


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *