CatholicBlogAwards.com


Suntem un sit catolic, dar orientat spre IT, aceasta însemnând că aici nu vorbim despre "cestiuni" bisericeşti ci despre "cestiuni" din spaţiul internetului şi calculatorului. Astăzi facem o oprire care respectă principiul tocmai amintit: este o temă catolică, dar, staţi liniştiţi, în acelaşi timp şi o temă legată de internet. În SUA s-a încheiat recent a IV-a ediţie a unui concurs anual prin care sunt desemnate cele mai bune bloguri catolice. Situl unde găsim informaţiile se numeşte – cât se poate de intuitiv – CatholicBlogAwards.com.

img194

Pentru moment pe 2007 putem vedea doar rezultatele neoficiale, după "validarea" lor urmând a se şti cu certitudine câştigătorii. Mi s-au părut interesante categoriile premiate. Le redau în continuare dar în originalul american, fără să le traduc: Best Apologetic Blog, Best Blog by Clergy/Religious/Seminarian, Best Designed Catholic Blog, Best Group Blog, Best Individual Catholic Blog, Best Insider News Catholic Blog, Best New Catholic Blog, Best Overall Catholic Blog, Best Political/Social Commentary Catholic Blog, Best Written Catholic Blog, Funniest Catholic Blog, Most Spiritual Blog şi Smartest Catholic Blog.

Lumea clericală de pe la noi, catolică, ortodoxă sau de altă confesiune, ar merita să arunce un ochi (ba chiar amândoi) şi să se inspire din aceste iniţiative, uneori strict personale, alteori explicit pastorale. Chiar şi un Cardinal a avut blogul înscris în competiţie:

img196

Am recunoscut şi bloguri pe care le ştiam de mai mulţi ani, precum cel al lui Jimmy Akin care, se pare, culege pentru a doua oară trofeul pentru cel mai bun blog apologetic.

img197

Dacă sunteţi catolic, aveţi în paginile de la CatholicBlogAwards.com zeci de adrese ale celor mai bune bloguri catolice din SUA (şi de fapt nu numai din SUA) – o resursă valoroasă. Dacă nu sunteţi catolic, poate veţi fi interesat oricum să vedeţi cum arată blogurile catolice de peste mări şi ţări.

Pe când oare vom avea astfel de premii şi în România?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *