xplorer2 – plusuri faţă de MS Explorer


Astăzi xplorer2 a mai crescut puţin, ajungând la versiunea 1.6.5.3. Dacă sunteţi interesaţi de program îl puteţi descărca de pe Download.com (1MB), iar informaţii despre el se găsesc aici, inclusiv tabelul comparativ, ca să vedeţi diferenţele dintre versiunea gratuită şi cea comercială. În cele ce urmează mă voi rezuma la versiunea gratuită şi, mai mult, pe a evidenţia ce aduce suplimentar la clasicul şi bătrânul Explorer din Windows.

img198

Un click pe primele butoane din bara de instrumente ne arată nişte soluţii de navigare mai rapidă către o anume unitate sau către unul dintre locurile "stas". Sistemul de scurtături din taste îmi aminteşte – sper că nu mă înşel prea tare – de Norton Commander de sub DOS (F8 creare folder, F7 creare fişier, F5 copiere, F6 mutare, + pentru selectarea unui tip, * pentru inversarea selecţiei…). Dacă doriţi să evidenţiaţi doar un anume tip de fişiere cu CTRL+H: dacă veţi scrie acolo de exemplu *.txt vor fi afişate doar fişierele text, celelalte fiind ascunse. Opţiunea este deosebit de utilă când doriţi copierea unui anume tip de fişiere dintr-un folder unde există şi alte tipuri de fişiere.

img199 img200

Cu CTRL+O activaţi sau dezactivaţi modul dual pane. Dacă mai apăsaţi şi CTRL+T atunci structura arborescentă (tree) dispare şi veţi avea chiar un fel de NC în faţă!

img201 img203

Frunzărind meniul veţi vedea unele opţiuni prefixate cu [P] de la "Pro" – acele opţiuni nu sunt valabile în versiunea gratuită (am testat-o acum vreun an parcă şi este într-adevăr atrăgătoare prin multitudinea de facilităţi). Dar din fericire şi versiunea gratuită mai are "bunătăţi". Puteţi lansa rapid comenzi DOS sau Windows (echivalentul lui Run din meniul Start). Cu CTRL+D în lista cu detalii se afişează dimensiunea folderelor. A, şi să nu uit: ca mai toate aplicaţiile moderne permite folosirea de taburi în aplicaţie, putând astfel avea mai multe foldere deschise deodată şi comuta între ele cu ajutorul taburilor. Alte facilităţi le veţi putea descoperi singuri instalând programul.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *