Zimoz.com: Trimite cărţi poştale online


Câteodată îmi pun întrebarea: Mai avem nevoie de Poştă acum cu spaţiul web omniprezent? Desigur că este mai mult o întrebare retorică, motive sunt încă destule pentru a o menţine, însă cu cât mă adâncesc în navigarea prin web, cu atât mai puţin îi simt lipsa. Aceste gânduri le-am avut şi zilele trecute după ce am descoperit site-ul Zimoz.com.

img241

Site-ul Zimoz.com oferă utilizatorilor posibilitatea de a-şi realiza propriile cărţi poştale ilustrate. Pentru început este nevoie să vă înregistraţi cu o adresă de email validă (veţi recepţiona un email cu un link spre verificare) şi cu o parolă.

După ce v-aţi logat, alegeţi opţiunea "Create Postcard". Astfel ajungeţi la pagina de creaţie. În meniul din dreapta paginii ("Add to postcard") aveţi la dispoziţie elementele media, cu care veţi dori să împodobiţi cartea dvs. poştală:

– imagini (sunt suportate funcţii de scalare, rotire, rotunjire a colţurilor şi ştergere a imaginii);

– text (puteţi seta culorile, mărimea, font-ul preferat şi alinierea textului);

– bannere (cu text, puteţi schimba stilul şi inclinaţia textului);

– clipart (incluse sunt linii, rame, grafice, animaţii);

– video (importaţi filmele favorite de pe YouTube.com)

Dacă sunteţi mulţumit de munca dvs. artistică, aveţi facilitatea de a previzualiza cartea poştală cu butonul "Preview". Apoi mai puteţi alege un nume pentru creaţia dvs., seta categoria potrivită, introduce cuvintele-cheie (tag-uri) pentru o eventuală căutare mai uşoară (în special dacă permiteţi publicului larg accesul la cartea dvs. poştală.). Cu funcţia următoare puteţi îngrădi numărul de persoane care să aibă posibilitatea de vizualizare a ilustratelor dvs. Iar la folosirea butonului "Email" aveţi posibilitatea de a transmite direct prietenilor şi cunoscuţlior cartea dvs. poştală.

Mai trebuie să amintesc faptul că site-ul oferă "Tip of the day", scurte propoziţii cu indicaţii precise care se schimbă la câteva zeci de secunde şi pot fi urmărite deasupra ferestrei în care realizaţi ilustrata.

image002

Ofer spre libera vizionare un link spre o carte poştală simplă, realizată în circa 10 minute: http://www.zimoz.com/zimo/user/jtoth/1172225253766.postcard

La sfârşitul acestui articol aş dori să vă reamintesc de site-ul Tabblo.com (despre care am scris acum câteva luni pe Cnet.ro). Şi acesta oferă mai nou posibilitatea de creare a unor "postcard"-uri.

Experimentaţi cu ambele site-uri şi vedeţi dacă mai aveţi nevoie de Poştă!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Aplicatia Zimoz si-a schimbat numele, se pare ca au mai fost adaugate anumite facilitati. Adresa noua este: http://www.postalz.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *