Corel WordPerfect Lightning


Corel a lansat astăzi un nou produs, gratuit: Corel WordPerfect Lightning. M-am grăbit să îl testez şi… cu părere de rău… mă declar dezamăgit. De la Corel, chiar şi pentru un beta, aşteptam mult mai mult. Cum se defineşte programul? Citez şi traduc: "este un program gratuit care vă uşurează munca de a captura, folosi şi refolosi idei, informaţii şi imagini. Vă ajută să îndepliniţi sarcini comune mai simplu şi mai rapid!" Reclamă…

img3

Este un fel de program de note, dar ceva mai complex. Permite deschiderea unor documente (ca viewer: pdf, wpd, doc) sau crearea unor note rich text (adică text formatat, inclusiv cu imagini). Notele pot fi structurate ca un arbore (modelul clasic al Explorer-ului din Windows) iar documentele deschise (vizualizate) apar ca linked documents. În captura de mai jos în stânga vedeţi fereastra aplicaţiei principale, iar în dreapta viewer-ul în acţiune. Faptul că deschide fişiere WordPerfect (wpd) pentru mine este singurul motiv ce mă reţine să nu dezinstalez imediat aplicaţia (primesc multe documente wpd, care în Word nu sunt întotdeauna deschise corect).

img4

Iată mai jos editorul pentru notiţe. După cum vedeţi, acoperă nevoile minime.

img5

Corel WordPerfect Lighting este într-un fel o reclamă (făţişă) la WordPerfect (la instalare sunteţi invitaţi să încercaţi – 30 de zile – şi WP). Pentru a fi un program bun pentru notiţe îi lipsesc unele facilităţi: da, le salvează automat, da, permite trimiterea prin email, dar să nu aibă facilitatea minimă de minimizare în systray şi activare cu o combinaţie de taste? Da, să nu uit: mai există o facilitate notabilă şi lăudabilă la acest program altfel nu tocmai impresionant. Toate notiţele vi le puteţi salva online, gratuit, într-un cont pe web, până la 200MB parcă. Dacă lucraţi pe diferite computere, back-up-ul şi sincronizarea notiţelor poate fi o facilitate valoroasă.

Astăzi a fost lansat şi de astăzi încep să se culeagă opiniile utilizatorilor. Dacă vor ţine cont de el probabil în câteva luni vom avea un program despre care să vorbim laudativ. Rămâne să vedem.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *