Alege un font potrivit


Vrei să faci un sit şi trebuie să alegi un font pentru meniu sau pentru logo. Sau faci un ziar şi trebuie să alegi nişte fonturi frumoase. În oricare din aceste situaţii, TypeTester este prietenul tău!

img1

Mai sus aveţi boxa de setări pentru un font. Mai jos vedeţi pagina întreagă, ce vă permite studierea în paralel a trei fonturi. Puteţi alege unul dintre fonturile clasice, dar… şi aici trebuie să recunosc că am rămas surprins (cum le află? cum le foloseşte? poate nu e mare filosofie dar eu nu ştiu cum se face)… a doua listă derulantă include fonturile de pe calculatorul Dvs! Puteţi apoi seta dimensiunea, spaţiul între rânduri, spaţiul între caractere, alinierea, spaţiul între cuvinte, decoraţiile, culoarea, fundalul. În timp ce alegeţi, modificările se operează în direct! Aveţi câte un paragraf în diferite moduri (regula, îngroşat, înclinat, îngroşat şi înclinat, litere mari, ş.a.m.d.) pentru a vă face o idee cum ar arăta într-o pagină web sau într-o pagină de ziar. Mă declar impresionat de acest minunat instrument, pe care aş fi vrut să îl fi cunoscut pe vremea când scoteam tipărituri. Dar şi acum, sub web, îşi are utilitatea lui.

img

Lorem ipsum… Aproape sigur nu vedeţi pentru prima oară acest text. De exemplu dacă folosiţi MS Publisher, template-urile sunt "iniţializate" cu acest text (apropo: în aplicaţia de mai sus puteţi să puneţi spre test şi propriul text, folosind boxa din stânga-sus, unde scrie sample text). În special în spaţiul tipăriturilor (încă din anul 1500), dar şi în pagini web, când trebuie să pui un text ca să fie doar, de "umplutură", se foloseşte acest text stas. Vizitaţi Lipsum.com pentru mai multe informaţii sau pentru a vă genera paragrafe cu acest text în latină.

img2


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *