MiniAjax.com


Uneori nimeresc peste situri care mă entuziasmează enorm. Doar uneori. Nu se întâmplă prea des. Acum câteva zile am descoperit MiniAjax.com, un sit care mi-ar putea ocupa ore întregi, deşi are o singură pagină…

img

MiniAjax nu este de fapt decât un director, citez de "scripturi DHTML şi AJAX arătoase, simple şi descărcabile". Actualizat ultima oară chiar ieri, situl reuneşte tot felul de adrese, dintre care unele îmi erau cunoscute, altele nu. De exemplu ştiam, dar nu mi-a stricat să îmi amintesc, de GreyBox, o soluţie mai mult decât elegantă pentru a afişa nişte imagini sau nişte pagini externe. Totul făcut cu stil – cu mare stil! – pornind de la un cod de… 22KB! Uimitor, nu? Vizitaţi legătura anterioară pentru demonstraţii live.

img1

Dacă vă preocupă cumva problema afişării unor ferestre "deasupra" paginii (fără să folosiţi ferestre pop-up) ar putea să vă intereseze această pagină. Captura de mai jos arată ce ferestre elegante puteţi avea. Un script pentru ferestre modale a apărut săptămâna aceasta şi pe DynamicDrive, dar nu este la fel de "arătos".

img3

Alt script despre care am aflat de pe MiniAjax.com vă oferă posibilitatea să adăugaţi cu uşurinţă o reflecţie unei imagini doar adăugând class="reflect" unei imagini! Incredibil de simplu. Şi puteţi seta diverşi factor la această reflecţie. Iar codul nu are decât… 5KB!

img4

V-am dat câteva exemple… dar MiniAjax.com include circa 60 de recomandări! Este o mină de aur pentru webmasteri. Puteţi da o dinamicitate extraordinară sitului Dvs folosind nişte bucăţi de cod pregătite de-a gata…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Nu mina de aur ci de platina! Foarte, foarte util site-ul. Deja am testat unele coduri. Simple si eficiente.

  2. radu.capan spune:

    De admirat si cat de mici sunt codurile. Cel mai adesea o imagine intr-o pagina (de 100KB de exemplu) solicita de 3-4 ori mai mult timp de incarcare decat un astfel de script adaugat! Iar efectele… iti iau ochii. Sper sa mai colectioneze si alte coduri. Eu de exemplu astept unul pentru auto-completare la un control input.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *