Gateway II


Jocul pe care vi-l propun astăzi se numeşte Gateway II (da, există şi un Gateway I dar pe care nu l-am jucat). Este un joc făcut în flash dar care se desfăşoară într-un spaţiu 3D şi are grafica suficient de îngrijită pentru a-mi aminti de quest-urile pe care le jucam acum vreun deceniu. Dacă doriţi să vă încingeţi puţin neuronii, vă recomand să îl încărcaţi în navigator.

img4

La lansare veţi avea opţiunea să urmaţi sau nu un scurt tutorial: prima oară este recomandabil să răspunde cu "da" întrebării, pentru a afla cum se manevrează jocul. Totul se face cu mouse-ul, adevărata problemă nefiind deplasarea robotului sau culegerea/combinarea obiectelor, ci rezolvarea enigmelor. Din fericire jocul are posibilitatea salvării stadiilor (vedeţi un G în colţul dreapta-sus, de unde ajungeţi la funcţiile de Save şi Load). OK… totul începe ca mai jos. O cameră cu patru uşi, un televizor care nu prinde nici un canal dar are un video încorporat. Ce să puneţi în el? Desigur, casete video. De ce? Pentru a dezlega un mister. De unde? De undeva din această casă ciudată. Singura poartă accesibilă la început este cea din stânga, cu acei purici ca de la televizor. Intraţi pe ea şi tocmai aţi început jocul!

img5

Dacă nu aţi mai jucat acest gen, s-ar putea să vă blocaţi rapid şi să vreţi să abandonaţi. De exemplu primul lucru pe care veţi bănui că trebuie să îl faceţi este să aflaţi codul de folosit la masa de sub chiuvetă. Dar de unde codul? Nu există bileţele… şi totuşi numărul este în baie. Întrebare: de ce o fi şi un robinet de apă caldă? După ce veţi rezolva misterul din baie, când să vă întoarceţi să vizionaţi caseta video uşa va fi închisă de un ochi mare. Întrebare: oare cum să îl faceţi să se închidă? La al doilea nivel veţi avea de trecut peste o podea specială: fiecare pas aprinde sau stinge unele dintre piesele roşii, iar pentru ca uşa din dreapta să fie deschisă, toate trebuie să fie stinse. Şi aşa veţi ajunge la un hol, cu o uşă şi o cheie. Robotul spune ceva de genul: "dacă împing cheia cu şurubelniţa va cădea pe partea cealaltă". Întrebare: oare în viaţa reală cum aţi face ca să luaţi cheia de pe partea cealaltă a uşii? Gata, nu mai spun nimic! Am dorit să dau unele indicii fără să distrug prea mult plăcerea dezlegării primelor mistere. Succes!

img6 img7

img8 img9


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *