Daţi o a treia dimensiune ferestrelor!


Vista oferă o funcţie numită Flip 3D care permite aranjarea ferestrelor într-un spaţiu tridimensional. Nu aveţi Windows Vista? Nici o problemă! Puteţi şi în Windows 98, Windows 2000 şi Windows XP. Aşa spun specificaţiile, eu am testat doar sub Windows XP. Descărcaţi următoarea arhivă: Madotate 2.02.02. Dezarhivaţi undeva pe calculator şi lansaţi madotate.exe. Veţi vedea că fiecărei ferestre i s-a adăugat un nou buton, care o transformă din 2D în 3D. Nimic de instalat! Totul gata de folosit!

img8

În systray a apărut o nouă iconiţă de unde puteţi configura diverşi parametri. De exemplu: transparenţa ferestrelor, scurtături din taste, efecte, sunete… Dacă anumite ferestre nu se comportă bine, le puteţi adăuga la excludere, pentru a nu fi transformate în 3D. Pe ultimul tab aveţi posibilitatea dezinstalării: cum nu a trebuit instalat, dezinstalarea înseamnă de fapt ştergerea informaţiilor scrise de program în regiştri.

Dacă aveţi la monitor o rezoluţie mică, probabil aplicaţia nu vă va ajuta, dar merită să o instalaţi pentru a arăta prietenilor ce ştie Windows-ul Dvs 😉 ! Pentru cei cu rezoluţii mari, şi care obişnuiesc să nu lucreze cu ferestrele maximizate, aplicaţia poate fi cu adevărat utilă, câştigând şi mai mult spaţiu pe ecran. Fiecare fereastră pusă în 3D are ataşată o etichetă albastru 2D cu numele ferestrei. Cu mouse-ul puteţi trage o fereastră oriunde doriţi pe ecran. Cu click dreapta puteţi modifica unghiul ferestrei şi rotirea (în plan orizontal sau vertical). Cu puţină investiţie de timp – câteva minute – vă veţi obişnui.

Iată cum arată desktop-ul meu acum 🙂 !

img6

A, să nu uit! Materialele de prezentare a acestei aplicaţii de origine japoneză subliniau toate că aplicaţia consumă maxim 5MB de memorie, incredibil de puţin. Deci teoretic nici nu ar trebui să simţiţi existenţa aplicaţiei ca procesor sau memorie, doar ca aspect.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. RottenKid spune:

    Foarte fain programelul, l-am pus si eu si merge si pe windows 2000 si pe XP.

  2. Anton spune:

    Foarte tare programelu.
    Stima si respect


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *