Ubuntu Linux Bible: (aproape) o mie de pagini


Pasionaţi de Ubuntu? Cei aţi spune de o carte de aproape de o mie de pagini (în engleză) despre acest foarte popular sistem de operare? Are aproape 30MB, dar pentru cei interesaţi merită. O puteţi descărca de aici.

img15

Evident, cartea în format electronic (PDF), nu conţine şi CD-ROM-ul, dar reprezintă o documentaţie serioasă. Cele patru capitole o iau treptat, de la lucruri de bază până la acoperirea expectanţelor unor profesionişti. Iată titlul celor patru mari părţi: I. Getting Started with Ubuntu Linux; II. Ubuntu for Desktop Users; III. Ubuntu for System Administrators; IV. Configuring Servers on Ubuntu. Nu, nu este o carte scanată, cu o calitate îndoielnică, ci un PDF care a fost generat în baza fişierului original.

Am găsit cartea semnalată pe Digg.com şi astfel am ajuns pe eBookSpyder.net, un sit care colecţionează cărţile electronice ce apar disponibile pe net, din categorii foarte variate (Windows, Linux, ASP, PHP, Oracle, Office, MySQL, Ajax, Java, Dreamweaver, Google…). Ubuntu Linux Bible a fost semnalată de acest sit acum câteva zile. De atunci s-au mai adăugat nişte titluri: Microsoft Vista for It Security Professionals, Unicode Explained, IT Web Services: A Roadmap for the Enterprise, Professional Web 2.0 Programming (Wrox Professional Guides), Oracle Data Warehousing and Business Intelligence Solutions, Microcontroller Programming: The Microchip PIC, Make Easy Money with Google: Using the AdSense Advertising Program, Hacking GMail (ExtremeTech). Desigur, poate prin torrente v-aţi descărcat giga de cărţi tehnice, mai legale şi mai ilegale. Cu eBookSpyder lucrurile par nu doar legale (sper, deşi lucrurile nu sunt foarte clare), dar şi puteţi să luaţi exact ce aveţi nevoie, precum şi evalua înainte de descărcare, în baza scurtelor recenzii ce însoţesc fiecare lucrare. Să vă fie de folos 🙂 !

img16

Să nu uit: dacă descărcaţi cartea de la noi (vezi linkul de sus), arhiva ZIP nu este parolată; dacă descărcaţi de pe eBooksBay, arhiva are o parolă, dar afişată pe sit. Problema este că dacă descărcaţi arhiva ZIP şi o lăsaţi aşa, iar peste o lună aţi uitat de unde aţi luat-o, nu mai puteţi folosi fişierul. Recomandabil deci, după ce descărcaţi o carte de pe eBookSpyder să o şi dezarhivaţi local.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Cris spune:

    Cu tot respectul, dar de copyright ai auzit?

  2. Amza Marian spune:

    @Cris: Cu tot respectul, dar cred ca la indemnul tau a fost sters link-ul catre CARTE. Daca ai copil si vrei sa-i descarci o carte sa citeasca, NU POTI, pentru ca te lovesti de oameni care gandesc ca tine. In schimb, daca vrei „oarece mandre despuiate”, gasesti la tot pasul.

    Hai sa lasam de o parte taxele pe cultura si sa incercam sa scapam de mizeria dupa internet, pentru a face un mediu util si placut; daca nu pentru noi, macar pentru copii nostri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *