MiniAjax: tabele editabile şi galerii de imagini


MiniAjax.com, despre care am scris săptămâna trecută, şi-au mai completat colecţia de scripturi DHTML şi AJAX cu încă 12. Două sunt de la o companie australiană, Millstream: Cross-Face Anything şi TableKit. Primul, script DHTML, vă permite să realizaţi un slideshow cu imagini, trecerea între ele făcându-se cu fade. Dacă doriţi să vedeţi direct scriptul în acţiune, mergeţi aici. Mai jos este doar o captură, deci fără animaţia corespunzătoare.

img

Mai impresionant mi s-a părut al doilea script, AJAX, pe care îl puteţi vedea în acţiune dând click aici. El permite să aveţi un tabel în pagină care să poată să fie ordonat după diverse coloane (da, ceva asemănător mai exista deja cu ajutorul unui alt script recomandat de MiniAjax). Fenomenal mi se pare faptul că datele din tabelă se pot şi edita! Într-un back-end al unei web-aplicaţii o astfel de facilitate poate să fie o comoară! Desigur, trebuie să fie vorba de coloane puţine şi cu text redus, dar pot fi atâtea cazuri în care un astfel de script să te scutească de a implementa o funcţie de editare a datelor. Sper o versiune ulterioară să dea posibilitatea şi de adăugare dinamică a datelor în tabel. Cum editezi o informaţie? Dai pur şi simplu click într-o celulă din tabel.

img1

Mi-a mai plăcut scriptul PlotKit care permite cu uşurinţă inserarea de grafice (pie, line, bar) cu JScript.

img2

În fine, aş mai semnala două scripturi pentru galerii de imagini. FrogJS este la polul simplităţii – şi totuşi cu o oarecare eleganţă, realizând fade între imagini şi o simulare de mărire/micşorare (în plus admite şi fotografii de orice orientare, landscape sau portrait) – pe când 35mm Photo Viewer este foarte "dichisit", aspectuos, profesionist, poate mai adresat fotografiilor care doresc să îşi expună un portofoliu. Acesta din urmă – îl puteţi vedea în acţiune aici – are o mică problemă de afişare a cadrului alb în Firefox, dar în rest este magnific. Meniul relativ încărcat poate fi poziţionat oriunde în pagină şi minimizat (vedeţi săgeata albă în jos?). Permite gruparea pozelor pe albume, ataşarea unei descrieri şi, mai mult, căutarea între poze, de fapt între descrieri.

img3

Aşteptăm de la MiniAjax alte bunătăţi găsite pe ici pe colo pe net.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *