WordPress: exces de videotutoriale?


Oare poţi face exces de videotutoriale pe o anumită temă? Până să văd această pagină aş fi zis poate că multe poate să nu fie niciodată îndeajuns. Hone Watson a realizat, cred, un record de tutoriale (screencast) despre WordPress pe cele mai simpliste teme. Începătorii le vor adora, avansaţii se vor mira că ar fi cuiva utile.

img26

Sunt – nu le-am numărat – câteva zeci de scurte tutoriale, durând de la câteva secunde la câteva minute, despre operaţiunile de bază în WordPress. Chiar era nevoie de un tutorial pentru a vedea cum se scrie îngroşat (bold) în WordPress? Eh, doar nu eu l-am făcut: dacă Hone a considerat că merită, pentru unii aşa o fi. Dacă sunteţi absolut la început cu WordPress, dacă nici lucrurile intuitive nu le intuiţi (e grav!), şi dacă înţelegeţi limba engleză, atunci vizitaţi Zeprez WordPress Guide pentru a învăţa despre tot felul de lucruri elementare şi mai puţin elementare. Căutaţi în fiecare articol un link nu tocmai vizibil unde scrie video. Dând click veţi vedea screencast-ul (realizat cu Camtasia), un fel de film în care puteţi derula înainte şi înapoi, pune pe pauză, regla sonorul…

img27

Să citez la final câteva titluri dacă nu aţi dat deja click să vedeţi pagina lui Hone: Ce este Dashboard din secţiunea de administrare a WordPress şi cum se foloseşte? Cum să publici un material cu WordPress? Cum să creezi o listă neordonată în WordPress? Cum să creezi un link în WordPress? Cum să încarci imagini şi fişiere în WordPress? Cum să creezi o pagină statică în WordPress? Cum să administrezi comentariile în WordPress? ş.a.m.d.

De mult timp mă bate gândul să realizăm şi noi ca screencast unele materiale… poate la un moment dat…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Stefan spune:

    Cred ca link-ul spus de tine numai functioneaza! 🙁


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *