Împotriva instabilităţii de la YouTube


YouTube are atâtea clipuri video interesante. Haioase în special (eu personal pe acelea le vizionez, plus trailere de filme). Există însă o problemă destul de mare cu instabilitatea: se întâmplă frecvent ca videoclipuri valabile ieri să nu mai existe astăzi, fie pentru că cel care le-a publicat le-a şters (e dreptul lui), fie că Google a trebuit să le şteargă din motiv de copyright. Ce este de făcut? În principiu două lucruri.

img105

1. Dacă clipul video nu mai există (aţi fost pe un sit, vă invită să vedeţi un clip de pe YouTube spunând că este "cel mai grozav din câte au existat vreodată", dar acum a dispărut!) atunci puteţi încerca să îl căutaţi cu DeleTube. Este un fel de cache al Google pentru clipuri video, dar care nu este infailibil. Oricum, înainte să disperaţi că nu mai puteţi vedea un clip, încercaţi cu DeleTube. Este simplu de folosit, având nevoie doar de identificatorul unic al respectivului clip. Dacă îl găseşte, va afişa clipul şi vă va da posibilitatea să îl salvaţi.

2. Dacă clipul video există şi doriţi să preîntâmpinaţi dispariţia lui, salvaţi-l acum! Aveţi mai multe soluţii. Iată câteva: YouTubeX, SaveYouTube şi SaveTube. Toate aceste trei soluţii funcţionează la fel: copiaţi în clipboard adresa completă a clipului de pe YouTube şi lipiţi-o în pagina "salvatorului". Daţi un click şi de undeva veţi avea o legătură spre un fişier de descărcat (get_video). La salvare sau după salvare puneţi-i şi o extensie: flv. Şi cu aceasta v-aţi asigurat că veţi avea pe veci materialul video.

img106img107img108

FLV? Dacă formatul flv vă este necunoscut citiţi despre el pe Wikipedia. Fiecare dintre siturile tocmai amintite vă oferă şi legături spre playere gratuite pentru fişiere FLV.

O soluţie mai inteligentă au adoptat KissYouTube. Să zicem că vă uitaţi la următorul clip haios:

http://www.youtube.com/watch?v=SUx0VvZd5rI

În loc să trebuiască să salvaţi în clipboard adresa, mai simplu, adăugaţi în bara de adrese "kiss" înainte de "youtube". Atât!

http://www.kissyoutube.com/watch?v=SUx0VvZd5rI

img109

La încărcare veţi avea în respectiva pagină şi un link pentru descărcarea fişierului flv. Mi s-a părut o idee mai rapidă decât 1) copiere; 2) încărcarea unuia din cele trei situri de mai sus; 3) lipirea adresei; 4) click pe OK (sau cum îi spune la buton). Cu KissYouTube doar schimbi adresa adăugând un kiss şi poţi salva dând click pe Download Now.

Şi dacă tot am vorbit de clipul haios, urmăriţi-l. Dacă cumva dispare, încercaţi cu sfatul 1 să îl găsiţi.Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. RottenKid spune:

    Deletube mi-se pare o alternativa super okey dar parca deja am inceput sa ma plictisesc de youtube si sa trec spre varianta romaneasca (trilulilu), mai ales ca si romanii au inceput sa scoata material video original… Pe youtube mai intru cand caut cate un clip la vreo melodie s.a.m.d.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *