Diverse resurse pentru CSS


Dacă tot am vorbit astăzi despre CSS, să mergem mai departe cu nişte resurse utile. Şi cum cel mai bine se învaţă din exemple, vă oferim exemple cu carul. Prima resursă este un clasic al genului: CSSmania. Început în 2004 ca o secţiune a unui blog personal, CSSmania a devenit din 2006 un sit independent, o uriaşă colecţie de situri realizate cu CSS. În clipa în care scriu acest material sunt 6514 situri (219 adăugate în această lună) şi numărul evident tot creşte, webmasterii propunându-şi propriile situri spre expunere.

img

La ce este util un astfel de showcase? Webmasterilor (şi webdesignerilor) în primul rând ca sursă de inspiraţie. Oferă în acelaşi timp o idee clară despre "trend"-urile de astăzi (moda în webdesign). Cine vrea să înveţe poate oricând să se uite în surse (inclusiv în CSS-uri, căci calea este vizibilă în sursa paginii web). Dacă vreţi să fiţi la curent cu noutăţile puteţi urmări fluxul RSS de la CSSmania.

Dacă CSSmania nu vă este suficient (glumiţi? peste 6 mii de situri?) puteţi încerca alte showcase-uri. Acum câteva zile cineva a strâns 74 de galerii CSS (valoarea lor scade după cum coborâţi în listă – de fapt şi fontul devine mai mic şi mai palid).

img1

Să mergem mai departe. Săptămâna trecută semnalam un sit cu template-uri de pagini care folosesc CSS în loc de tabele. Iată astăzi o altă colecţie, cu mult mai multe şi variate template-uri: Faux Column CSS Layouts. Daţi click pe oricare dintre cele 42 de template-uri şi veţi găsi un link Download this CSS Layout.

img2

Şi în fine, închei cu o altă colecţie de la SmashingMagazine.com (sunt absolut fantastici autorii, prin colecţiile ce le reunesc) de meniuri realizate cu CSS – 53 la număr. Nu sunt meniuri pe care să le descărcaţi şi să le folosiţi imediat ci de fapt legături spre situri care folosesc meniuri CSS. Multe sunt foarte profesioniste şi cu siguranţă veţi găsi ceva pe gustul Dvs: rămâne să studiaţi din surse cum este făcut pentru ca apoi să vă inspiraţi (nu să copiaţi). Din captura de mai jos, pe lângă primele patru meniuri vedeţi în lateral alte colecţii de la SmashMagazine legate de CSS: CSS: 53 CSS-Techniques, CSS Free Templates, CSS Footers, CSS Forms, CSS Galleries, CSS Layouts, CSS Print-Layouts, CSS Tables, CSS Techniques, CSS Tools.

img3

OK. Acum cred că aveţi prea multe puncte de unde să începeţi 🙂 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Apollinaire spune:

  inca o resursa demna de luat in seama e http://www.csszengarden.com/ .
  Unele din layouturi sint absolut spectaculoase, fiecare in parte avind link catre codul care il genereaza. Linkurile sint doar demonstrative, nu pentru download, dar sint o resursa excelenta daca vrei sa inveti CSS la un nivel mult peste cel „obisnuit”.

 2. jürgen.toth spune:

  Un sit, se pare romanesc, care cauta sa stranga „creme de la creme of web design” se gaseste la DesignCreme.com. Se observa unele lipsuri, insa site-urile aratate pot fi surse de inspiratie pentru noi idei.

 3. jürgen.toth spune:

  Un layout, template CSS interesant, disponibil in mai multe culori, este oferit spre descarcare free aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *