Google: noi căi pentru reclame


Google experimentează noi căi de reclame. Pe lângă reclamele de pe internet – AdSense -, Google experimentează şi reclamele în spaţiul audio-video (radio şi televiziune), iar mai nou a intrat şi în spaţiul jocurilor. Blogul oficial al Google a anunţat ieri achiziţionarea firmei Adscape Media, cu sediul în San Francisco. Reclamele în jocuri nu sunt o noutate: Shockwave.com are reclame în jocurile flash oferite încă din toamna anului 2005. Fie că tragi la ţintă, sari cu un personaj de pe o platformă pe alta sau eşti într-o cursă auto, ai şanse să vezi undeva în joc o reclamă.

img5

De ce a cumpărat Google Adscape? Evident, pentru noi 🙂 . Google îmbracă operaţiunea financiară într-un act (aproape) caritabil pentru noi, pasionaţii de jocuri. Citez: "Dezvoltarea jocurilor sofisticate poate să fie foarte scumpă. În anii ’80 costurile de producere ale unui joc erau cam de $100K. Astăzi se ajunge şi la $25M pentru un joc. Vestea bună este că există unii jucători foarte pasionaţi care au venit cu unele modalităţi interesante de a introduce reclame neintruzive şi orientate spre un public ţintă pentru a face accesul la jocuri mai uşor pentru toţi." Vedeţi? Nu pentru a face bani cumpără Google firme în stânga şi în dreapta, ci pentru noi toţi 😉 ." Situl Adscape Media este acum o pagină de întrebări şi răspunsuri despre tranzacţie.

Google promisese că în 2007 nu se va mai extinde ci se va concentra pe serviciile oferite deja. Achiziţia de ieri este una dintre puţinele excepţii la regulă. Să sperăm că va fi într-adevăr pentru binele pasionaţilor de jocuri. Google, prin reclamele text, a demonstrat mereu un mai mult bun simţ decât alte firme, unde reclamele sunt grafice şi ocupă mult loc pe ecran. Dacă îşi menţine politica, am putea avea în ceva timp jocuri mai ieftine sau gratuite în care reclamele să nu deranjeze. Ba chiar vor fi informative (un joc despre pescuit va avea cu siguranţă reclame la magazine online cu instrumente pentru pescari). Vom vedea…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *