IE7pro: asta da viaţă!


Sunt un fan declarat al Firefox. Mă simt atât de straniu când sunt în Internet Explorer şi trag cu mouse-ul înspre stânga dar nu sunt dus la pagina anterioară (ca să dau doar un exemplu). Extensiile sunt o idee minunată care fac din Firefox mult mai mult decât este el… nativ. Şi în timp ce există şi o piaţă de addon-uri pentru IE, comunitatea din spatele ei nu se compară cu comunitatea din spatele extensiilor FF. Astăzi însă am testat în sfârşit IE7pro şi mă declar uimit de multi-soluţia pe care o reprezintă. IE7pro face cât cel puţin 10 extensii FF la un loc.

img

La acest addon pare a se lucra intens (cinci versiuni doar în ianuarie 2007), ceea ce este îmbucurător. Este mic… dar voinic! Facilităţile ar fi multe: dacă doriţi să le parcugeţi în tihnă mergeţi la acest User Guide. O idee vă oferă şi capturile de mai jos: puteţi seta ca un tab să fie închis la dublu-click pe el; ca la încărcarea unei pagini din bara de adrese, de căutări sau din favorite să se deschidă – sau nu – un nou tab; dacă aveaţi zece taburi deschise şi navigatorul a murit, atunci cu Enable crash recovery vă puteţi asigura că pe viitor nu veţi pierde taburile deschise (dar de ce doar la crash? de ce nu şi implicit să reîncarce ultimele taburi deschise… eu nu am găsit o astfel de opţiune… există?). Secţiunea Ad Filter oferă un filtru simpluţ, în parte şi eficient, anti-reclame.

img1

Foarte utilă mi s-a părut facilitatea Drag and Drop care permite să trageţi cu mouse-ul un link, să îi daţi drumul pe un spaţiu liber, iar legătura va fi deschisă într-un nou tab. Puteţi selecta un text şi trage cu mouse-ul oriunde e liber în pagină şi elibera: textul va fi căutat cu motorul de căutare implicit (vezi secţiunea Search). Dacă trageţi cu mouse-ul o imagine când ţineţi apăsată tasta SHIFT, imaginea va fi automat salvată într-un direct pe care îl puteţi specifica Dvs. Şi să nu credeţi că aceasta e tot ce puteţi face cu mouse-ul! Cu IE7pro Internet Explorer pricepe gesturile cu mouse-ul (desigur, mai existau şi alte addonuri care ofereau această facilitate)! Utilizatorii de Firefox sunt obişnuiţi cred să dea click undeva în pagină şi să tragă mouse-ul spre stânga pentru a merge înapoi în istoria navigării, sau spre dreapta pentru a merge înainte. Cu gesturi de mouse poţi rapid închide un tab, trece la alt tab, derula un tab… Nu am văzut duplicarea unui tab, care este de asemenea o operaţiune utilă.

img2

De la Address Bar puteţi configura nişte scurtături utile: eu de exemplu am definit pf pentru Profamilia.ro… cu siguranţă scriu mai rapid "pf" decât "www.profamilia.ro". Dacă vizitaţi frecvent anumite situri cu nume kilometrice, IE7pro vă face viaţa mai uşoară! Mergem mai departe, la Search. De aici aflăm că dacă dorim să căutăm cu Google scriem în bara de adrese "g windows vista". Dacă dorim să căutăm cu Yahoo! scriem "y windows vista" (fără ghilimele evident). Puteţi defini propriile scurtături pentru căutări. La Others ar fi frumos să puteţi schimba limba pe română… dar încă nu este: vreun voluntar să traducă?

img3

Nu s-a terminat cu bunătăţile de la IE7pro!!! Dacă vă uitaţi în banda de jos a navigatorului a apărut un buton nou. Daţi click pe el şi… alte surprize. Puteţi scala fereastra la dimensiuni stas (800×600, 1024×768… sau o valoare definită de Dvs). Puteţi să puneţi pagina să se deruleze singură (cu vitezele Slow, Medium, Fast). Puteţi să provocaţi reîncărcarea paginii la un anumit interval (secunde, minute sau cât stabiliţi Dvs la Refresh Current Tab). Puteţi dezactiva rapid filtru de reclame. Puteţi salva pagina din respectivul tab ca imagine (cool!). Puteţi vedea un istoric al taburilor. Cât de multe puteţi… IE7pro merită calde felicitări. Face din IE un navigator chiar folosibil 🙂 . Cu el pot spune: asta da viaţă!

img4


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,60 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *