Picnik se serveşte (şi) din Picasa


Picnik, editorul online de imagini despre care am scris recent, a mai progresat astăzi cu un pas: poate să deschidă imagini din Picasa Web Albums! Presupunând că vă ţineţi acolo fotografii(le), puteţi foarte uşor să ajungeţi la ele pentru a decupa (să ne imaginăm un scenariu probabil) o bucată dintr-o fotografie şi a o trimite unui prieten sau a o folosi ca avatar pe mai ştiu eu ce forum. Până acum Picnik ştia să ia imagini doar din conturile Flickr, dar cum Google oferă mai nou API pentru Picasa Web Albums, autorii acestui minunat editor online de imagini au trecut rapid la acţiune.

img60

Acum, cu deschiderea API-ului, cu siguranţă vor apare tot mai multe web-aplicaţii care să fructifice mai mult, mai bine, mai estetic, albumele cazate pe Google. Aştept soluţiile care vor permite înglobarea unui album Picasa în propriul sit! Dar ca să nu mă îndepărtez de subiect revin la pasul de mai sus. După ce vă daţi datele şi apăsaţi pe butonul verde, Picnik se conectează la albumele web Picasa.

img61

În câteva secunde vă va da posibilitatea din lista derulantă să alegeţi un album, apoi fotografia care vă interesează. Puteţi să ştergeţi o fotografie din Picasa Web Albums, să o descărcaţi sau să îi schimbaţi descrierea. Şi evident vă permite şi să o modificaţi (editaţi). Rezultatul îl puteţi trimite prin email (conform scenariului imaginat mai sus), dar şi să îl salvaţi ca imagine distinctă înapoi în albumele web Picasa (ei bine, cred că aici au un bug pentru moment).

img62

Excelentă noutatea de astăzi! Practic, dacă nu eşti la propriul calculator, aplicaţia Picasa poate fi cu brio înlocuită de combinaţia Picasa Web Album + Picnik.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *