Google Talk în Firefox!


La 14 martie a fost lansat Google Talk Gadget. În opinia multora acest gadget este mai util decât chiar programul Google Talk. Este desigur o opinie cu care veţi fi de acord sau nu în funcţie de preţul pe care îl puneţi pe facilităţile suplimentare ale gadgetului, conştienţi fiind că acesta are în schimb unele minusuri faţă de program (ex: notificarea la primirea de noi emailuri). Gadgetul este util în special pentru integrarea în pagina personalizată pe care v-o oferă Google, şi de fapt în orice pagină web. Dar, după cum vom vedea mai jos, poate fi folosit şi altcumva! În Firefox!

Ce are suplimentar gadgetul? În principiu e vorba de taburi (nelipsitele taburi din orice aplicaţie modernă). Gadgetul pentru GT deschide un nou tab pentru fiecare nouă discuţie, după cum puteţi vedea şi din imaginea de mai sus. Problema este că dacă folosim gadgetul într-o pagină de start, când am părăsit-o încărcând altceva în ea s-a dus şi legătura cu prietenii. Să zicem că lăsăm pagina permanent deschisă şi navigăm prin alte taburi: dacă cineva şi noi nu suntem în tabul cu pagina personalizată ce include Google Talk Gadget… nu vom şti (tabul nu "pâlpâie" ca la Meebo de exemplu). Să tot revii la pagina cu gadgetul este obositor. Şi atunci? Folosiţi-l în Firefox astfel încât să îl aveţi tot timpul sub ochi. Aveţi în continuare o legătură: GadgetGT. Nu daţi click normal pe legătură ci click-dreapta şi alegeţi Bookmark this link. Ţineţi minte unde aţi adăugat semnul de carte. Acum mergeţi din meniul Bookmarks la respectivul semn de carte şi daţi click dreapta pe el alegând Properties. Veţi avea o fereastră ca mai jos unde este esenţial să bifaţi Load this bookmark in the sidebar.

img2

Rezultatul? Aveţi în navigator integrat Google Talk Gadget! Notificarea sonoră vă poate de asemenea ajuta să ştiţi când primiţi un mesaj, dar, cât timp sunteţi în Firefox, veţi vedea imediat dacă vă scrie cineva. Este o alternativă care îşi găseşte utilitatea în diverse contexte (de exemplu când nu aveţi instalat pe un anume calculator GT, dar vă amintiţi de articolul nostru pentru a folosi semnul de carte). GT fără nici o instalare… Sub ochi în FF… Şmecheră idee pentru care mulţumesc sursei de inspiraţie.

img4


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. RottenKid spune:

    Super util, mersi fain!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *